Studenti Sveučilišta u Rijeci ponovno trče Wings for Life u Zadru!

SZSUR

sij 26, 2018

Humanitarna utrka Wings For Life ove se godine trči 5. put. Radi se o utrci čiji je cilj prikupiti novac za liječenje ozljeda i bolesti kralježnice i to tako da se trči na preko 30 lokacija na 6 svjetskih kontinenata. Zanimljivost utrke je da se trči koliko god koji trkač može, odnosno dok ga ne ulovi ‘catcher car’. Svi trkači startaju u isto vrijeme na svim lokacijama, a 30 minuta iza njihovog starta kreće voziti auto koji s vremenom ubrzava. Kada vas auto prestigne, za vas je utrka gotova. Mjesto lokacije i ove godine u Hrvatskoj je Zadar, 6. svibnja.

Ove godine studenti Sveučilišta u Rijeci po drugi će put moći kolektivno sudjelovati na utrci. Studentski zbor i ove godine svim trkačima organizira besplatan prijevoz i majice, dok trkači moraju platiti kotizaciju za sudjelovanje u iznosu od 120 kuna koja cjelokupno odlazi u humanitarni fond.

Projekt su naslijedili prošlogodišnji koordinatori projekta –  studentica Filozofskog fakulteta Nina Bogomolec i student Pomorskog fakulteta Jan Mastrović, a cilj im je nadmašiti prošlogodišnje rezultate. Naime prošle godine utrku je trčalo čak 398 riječkih studenata gdje su postigli rezultat najvećeg studentskog tima i 10. najvećeg svjetskog tima.

Ove godine plan je na trkačku stazu dovesti 500 studenata, a kako to planiraju izvesti i zašto ove godine morate sudjelovati u utrci rekli su nam u večerašnjem izdanju emisije Laganini bauštelica.


Preuzeto:

Radio Sova

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content