Ured za kulturu

Cilj

Glavni cilj Ureda za kulturu je približiti sve aspekte kulturnoga života studentima i studenticama Sveučilišta u Rijeci kroz organizaciju i provođenje aktivnosti, a ujedno i pružanja mogućnosti za samostalno kreiranje i izražavanje. Radom Ureda za kulturu želim obogatiti studentski život u području kulture, upoznati studente i studentice s mogućnostima aktivnog sudjelovanja u zajednici, gdje se osjeti da kulturne aktivnosti iznimno nedostaje. U ovome kratkome periodu aktivnoga rada Ureda za kulturu mnogi studenti i studentice iskazali su velik interes za organizacijom i provođenjem kulturnih aktivnosti, te je ovo jedna krasna prilika gdje se mnogi mladi mogu povezati, surađivati, učiti i samostalno osmišljavati i provoditi vlastite ideje u djela.

Projekti

Ured za kulturu trenutno provodi nekoliko projekata kao što je Kulturna srijeda, izrada murala u sklopu nadolazećeg Student Day Festivala, opremanje novog izložbenog prostora za studente, sklapanjem suradnji i povezivanjem s ostalim kulturnim organizacijama kao što je Studentski kulturni centar, Akademija dramskim umjetnosti u Zagrebu, Akademija likovnih umjetnosti u Osijeku i mnoge druge. Provođenje projekata i povezivanje zajednice od iznimno je velike važnosti za studentsku populaciju kako Sveučilišta u Rijeci tako i šire, te je ovo tek početak jedne iznimno šarolike kulturne priče.

Plan rada

Provođenje aktivnosti kao što su:

  • Sve aktivnosti vezane za promicanje studentskog angažmana u kulturi
  • Organiziranje „Kluba čitača“ u suradnji s knjižnicama u gradu Rijeci
  • Sastavljanje „Studenskog orkestra“ okupljanjem studenata koji sviraju određeni instrument
  • Gostujuća predavanja umjetnika i književnika
  • Zajednički odlasci u kazališta i kina (u Rijeci i izvan Rijeke)
  • Zajednički odlasci na razne kulturne događaje u cijeloj Hrvatskoj
  • Upoznavanje s kulturama manjinskih skupina studenata Sveučilišta u Rijeci (zajednički sastanci i izložbe)
  • Suradnja s Uredom za studente s invaliditetom
Ivona Marešić

Ivona Marešić

Voditelj

Ivona Marešić studentica je četvrte godine Učiteljskog fakulteta u Rijeci i nova je voditeljica Ureda za kulturu pri Studentskom zboru Sveučilišta u Rijeci. Ivona će svojim djelovanjem pri Uredu za kulturu nastojati okupljati studente Sveučilišta u Rijeci u kulturnim i društvenim aktivnostima u kojima i sama rado sudjeluje.

kultura@sz.uniri.hr

ivona.maresic@sz.uniri.hr

Skip to content