Studentski izbori 2022

Informacije

Studentski izbori za izbor studentskih predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Rijeci

Putem ove mrežne stranice (vidi 2. korak) bit će omogućen pristup aplikaciji za elektroničko glasovanje u vrijeme provođenja izbora za izbor studentskih predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci sukladno Pravilniku o provedbi izbora za izbor studentskih predstavnika u studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i za pojedini studentski zbor sastavnice sukladno njihovim odlukama o izbornim jedinicama.

I.

Ponovljeno glasovanje bit će održano od 29. lipnja 2022. u 12:00 do 30. lipnja u 18:00 sati neposrednim glasovanjem putem online Informacijskog sustava za elektroničko glasovanje na www.izbori.sz.uniri.hr za izbor studentskih predstavnika i njihovih zamjenika u studentski zbor sastavnice kako slijedi za:

 1. Studentski zbor Pravnog fakulteta:
  • izborna jedinica – integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, poslijediplomski sveučilišni studij

II.

Studentski izbori bit će održani od 26. srpnja 2022. u 12:00 sati do 27. srpnja 2022. u 18:00 sati neposrednim glasovanjem putem online Informacijskog sustava za elektroničko glasovanje na www.izbori.sz.uniri.hr za izbor studentskih predstavnika i njihovih zamjenika u studentske zborove sastavnica iz točke IV. ove Odluke.

 III.

Rok za predaju kandidatura za studentske predstavnike i njihove zamjenike u studentskim zborovima koji će biti održani sukladno točci II. i točci IV. ove Odluke je ponedjeljak 11. srpnja 2022.

Odluka Rektorice o ponavljanju glasovanja i postupka kandidiranja, ovdje.

Naputci Izbornog povjerenstva:

kandidiranje

izborna povjerenstva

promatrači

Korespondencija s tijelima izbornog postupka ista se isključivo obavlja posredstvom elektroničke adrese povezane s elektroničkim identitetom sustava AAI@Edu.Hr (predaja kandidatura, izjavljivanje prigovora, postavljanje upita i sl.)

Kandidature se mogu predati zaključno s 11. srpnja 2022. isključivo slanjem potrebne dokumentacije na:

Za zborove sastavnica:

Za zbor Sveučilišta:

Pravilnik o izborima, ovdje.

Izborne jedinice za Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci nalaze se u članku 10. stavku 3. Pravilnika o izborima.

Izborne jedinice studentskih zborova sastavnica Sveučilišta, ovdje.

Obrasci:

Konačne liste kandidata možete pronaći ovdje.

Privremeni rezultati glasovanja, ovdje.

 

Podaci potrebni za pristup elektroničkom glasovanju:

– AAI@EduHR elektronički identitet

Za prijavu u online Informacijski sustav za elektroničko glasovanje potrebno je posjedovati valjani AAI@EduHr elektronički identitet. Provjeru osobnih podataka povezanih s AAI@EduHr elektroničkim identitetom možete izvršiti na https://moj.aaiedu.hr/.

VAŽNA NAPOMENA!!

Molimo studentice i studente da se za pristupanje sustavu glasovanja koriste svojim AAI@Edu.hr identitetom sukladno sljedećem ključu:

SVEUČILIŠTE U RIJECI, PRAVNI FAKULTET

 • studentice i studenti po prvi puta upisani na studij u akademskoj godini 2021./2022. koriste @uniri.hr adresu i pripadajuću lozinku;
 • sve ostale polaznice i polaznici koriste @pravri.hr adresu i pripadajuću lozinku.

Studenti su dužni raspolagati vlastitim osobnim podacima.

Nepoznavanje vlastitog korisničkog imena ili lozinke ne dovodi do uskrate biračkog prava i ne može biti osnovom prigovora na rezultate izbornog procesa.

– Telefonski broj mobilnog uređaja

Osim prijave putem AAI@EduHr računa kao metodu autentikacije, koristimo i drugi stupanj, sustav autentikacije (OTP via SMS) koji generira jednokratne lozinke (tokene) te ste obvezni izvršiti dodavanje broja mobilnog uređaja (npr. +385981234567).

1. KORAK – DODAVANJE BROJA MOBILNOG UREĐAJA

** u slučaju da već imate valjani broj unesen u sustav, odaberite sastavnicu u nastavku i izvršite glasovanje, kako za razinu sastavnice tako i sveučilišnu razinu. Hvala!

2. KORAK – ODABIR SASTAVNICE

POVEZNICE

U slučaju eventualnih tehničkih poteškoća vezanih za rad AAI@EduHr elektroničkog identiteta molimo vas da se obratite LDAP administratoru vaše sastavnice zaduženom za studente. Kontakt administratora pronađite na ovoj poveznici.

Kontakt Izbornog povjerenstva Sveučilišta: izbori.povjerenstvo@sz.uniri.hr

U slučaju pitanja vezanih za studentske izbore ili eventualan problem s prijavom u sustav, molimo vas da na email izbori.povjerenstvo@sz.uniri.hr pošaljete sljedeće podatke:

 • ime i prezime
 • broj telefona
 • korisničku oznaku s kojom se pokušavate prijaviti za glasovanje
 • Izbornu jedinicu u kojoj pokušavate glasovati
 • Naziv sastavnice na kojoj studirate
 • Sliku zaslona s porukom koja vam se pokazuje
 • OIB

Molimo Vas da navedeno pošaljete s email adrese povezane s AAI@Edu.Hr računom.

Kontakt  Povjerenstva za prigovore Sveučilišta:

izbori.prigovor@sz.uniri.hr

Odaberite vašu sastavnicu:

Pravni fakultet

Share This
Skip to content