Ured za međunarodnu suradnju

Cilj

Cilj Ureda za međunarodnu suradnju Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci je olakšati informiranost studenata Sveučilišta u Rijeci o mogućnostima korištenja postojećih programa mobilnosti, te potaknuti studente na sudjelovanje na međunarodnim projektima, konferencijama i kongresima, ali i na članstvo u međunarodnim udrugama i organizacijama.

Projekti

Vlastiti projekti: 1. NATJEČAJ • Ured za međunarodnu svake godine objavljuje Natječaj za dodjelu financijske potpore aktivnostima međunarodne suradnje studenata Sveučilišta u Rijeci. Financijska sredstva Natječaja osigurana su u iznosu od 10.000,00 kn, te se financirati mogu studentske organizacije i studenti pojedinci. Cijeli tekst Natječaja možete pronaći ovdje. 2. INTERNATIONAL DINNER NIGHT • Projekt organiziran za vrijeme Student Day Festivala. IDN okuplja studente na Erasmus razmjeni u Rijeci te im pruža mogućnost predstavljanja vlastite države i kulture kroz tradicionalna jela. 3. Pružanje podrške studentima izbjeglicama iz Ukrajine kroz komunikaciju s nadležnim pravnim institucijama, Studentskim centrom Rijeka, Sveučilištem u Rijeci i sastavnicama Sveučilišta. Sudjelovanje na projektima: 1. YUFE (Mlada Sveučilišta za budućnost Europe) – sudjelovanje u studentskom predstavničkom tijelu (Studentski Forum), rad unutar radnih paketa koji se odnose na razvoj studentskih razmjena i osmišljavanje studentskih programa, osiguravajući potrebnu kvalitetu i doticaj sa europskim tržištem rada. 2. Sudjelovanje na međunarodnim projektima i festivalima (npr. Škisova tržnica u Ljubljani, UNIGEM projekt itd…). 3. Suradnja s udrugom Erasmus Student Network Rijeka.

Plan rada

  • Raspisivanje Natječaja za financiranje aktivnosti s međunarodnim karakterom za 2022. godinu.
  • Koordinacija projekta UNIRI stvari; rast na nacionalnoj razini.
  • Organizacija fizičkog sastanka YUFE Studentskog Foruma.
  • Sudjelovanje na međunarodnim ne-znanstvenim događajima, te poticanje organizacije istih na području Sveučilišta u Rijeci.
  • Organizacija predavanja, tribina i gostovanja uvaženih međunarodnih znanstvenika i stručnjaka.
  • Informiranje zainteresiranih članova akademske zajednice o aktivnostima Ureda za međunarodnu suradnju
  • Promocija studentskih organizacija i udruga s aktivnostima međunarodne suradnje.
Marija Špoljarić

Marija Špoljarić

Voditelj

Članovi

Lana Par, Rafaela Pokrajac, Dragice Vukelić

medunarodna@sz.uniri.hr

Skip to content