Privremeni rezultati Natječaja SZSUR za financiranje studentskih programa u 2019. godini

SZSUR

ožu 25, 2019

Rok za žalbe teče od 26. ožujka u 00:00:00 do zaključno s 1. travnja 2019. u 23:59:59 sati.

Žalbe se ulažu putem online aplikacije na www.natjecaj.sz.uniri.hr

Svi prijavitelji mogu pristupiti aplikaciji večeras 25. ožujka s početkom u 21:00:00 sati te imati uvid u detaljan izvještaj.

Privremene rezultate (skraćeni izvještaj) možete preuzeti ovdje.

Povjerenstvo za evaluaciju projekata na razini Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci započelo je s radom u četvrtak 11. ožujka 2019. godine

Sastav povjerenstva:

  • Gabriela Begić
  • Aleksandar Šušnjar
  • Marko Mesarić
  • dr. sc. Josip Čičak
  • dr. sc. Ivan Cerovac

Povjerenstvo je izvršilo provjeru 105 prijavljenih projekata. Ukupno je financirano 69 projekata u iznosu od 366.103,38 kuna.

Sredstva koja su potraživana Natječajem iznose 1.401.567,96 kuna.

Neraspodijeljeni iznos od 133.896,62 kuna namijenjen je za rad žalbenog povjerenstva. Povjerenstvo također primjećuje nekoliko pojava vezano za ovogodišnje prijave na Natječaj. Općenito gledano, ne možemo biti zadovoljni kvalitetom prijavljenih projektnih prijedloga.

Nadalje, iznimno velik broj prijavitelja činio je osnovne greške u pisanju prijedloga najčešće su bile:

  • pogrešno navođenje broja korisnika,
  • nedovoljno razrađen hodogram (navođenje samo aktivnosti provedbe projekta, umjesto svih aktivnosti koje čine projekt),
  • nepoznavanje kategorije „Očekivani rezultati“ (vrlo često nisu pisani mjerljivo kako to treba biti) i povezano s time, slabe mogućnosti samoevaluacije

Osim toga, jako je velika neravnoteža broja i kvalitete prijavljenih projekata po sastavnicama Sveučilišta.

Čak i kada se uzme u obzir različit broj studenata po sastavnicama, još uvijek se ne može objasniti ovolika razlika, dok se razlika u kvaliteti projekata nikako ne može opravdati, pogotovo s obzirom na mogućnost pohađanja radionica o pisanju projektnih prijedloga, koji je toliko malo studenata iskoristila.

Predlaže se da studentski predstavnici i članovi studentskih zborova sastavnica više porade na motiviranju i edukaciji studenata svojih sastavnica.

Po dodjeli bodova povjerenstvo je zauzelo stav da se projektni prijedlozi s manje od 40 bodova neće predložiti za financiranje, nadalje da će povjerenje utroška financijskih sredstava povjeriti prvenstveno projektima koji će se održati na području Rijeke, potom šire okolice i Republike Hrvatske, s ciljem većeg poticanja prijavitelja na provođenje projekata koji uključuju veći broj studenata Sveučilišta u Rijeci. Također projekti koji se održavaju na području Rijeke zaista predstavljaju projekte, zahtijevaju veći angažman prijavitelja odnosno voditelja projekta.

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content