Poziv na sudjelovanje u Javnoj raspravi o prijedlogu strateških politika Sveučilišta u Rijeci za razdoblje 2021. – 2025.

SZSUR

stu 16, 2020

Javna rasprava otvorena je na sljedećoj POVEZNICI do 16. prosinca 2020.
(potrebno je prijaviti se s AAI@EduHR računom)

Sveučilište u Rijeci, nakon postupka izrade prijedloga Strategije Sveučilišta u Rijeci za razdoblje 2021. – 2025, započinje deliberativni proces s ciljem uključivanja akademske zajednice u konačno definiranje sadržaja dokumenta.

U okviru izrade strateškog dokumenta, osim kvantitativnih pokazatelja rezultata koji su predmetom e-konzultacija sastavnica i uprave Sveučilišta, definiraju se i kvalitativni pokazatelji – strateške politike. S obzirom na to da će one odrediti profil Sveučilišta i biti okvirom djelovanja u narednom razdoblju, iznimno nam je važno dobiti povratne komentare i prijedloge svih članova Sveučilišta.
Sveučilište u Rijeci u narednom petogodišnjem razdoblju želi se razvijati kao Europsko sveučilište budućnosti – otvoreno sveučilište koje zagovara uključivost, inovativnost, povezanost sa zajednicom, Sveučilište koje izlazi izvan zidova institucija, disciplina, granica. Predlažemo pet strateških politika definiranih kroz pet ključnih područja djelovanja oko kojih bi se fokusirao naš daljnji razvoj. Sve teme usklađene su s europskim politikama i drugim relevantnim svjetskim dokumentima.

Podsjećamo da je izrada Strategije Sveučilišta tema susreta Uprave Sveučilišta s članovima vijeća svih sastavnica tijekom studenog i prosinca gdje sudionici također imaju mogućnost participirati, zatražiti pojašnjenja i doprinijeti konačnom sadržaju. Prezentacija rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić-Samaržija pripremljena za susrete s vijećima sastavnica priložena je ovom Pozivu.
Vaše pojedinačne komentare i prijedloge očekujemo u formi otvorene i konstruktivne rasprave kako bi konačni dokument u najvećoj mogućoj mjeri bio odraz našeg zajedničkog stava o budućnosti Sveučilišta u Rijeci.

U duhu participacije pozivamo sve zainteresirane djelatnike i studente Sveučilišta u Rijeci da se uključe u Javnu raspravu o prijedlogu strateških politika Sveučilišta u Rijeci.

Tekst poziva preuzmite ovdje.

Prezentacija Rektorice – izrada strategije, ovdje.

Profil Sveučilišta prijedlog tema strateških politika, ovdje.

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content