Pažnja pažnja! Zovemo vas na šesti po redu Međunarodni studentski filmski festival STIFF!

SZSUR

lis 11, 2019

Pažnja pažnja! Zovemo vas na šesti po redu Međunarodni studentski filmski festival STIFF!
I ove se godine družimo u Art-kino Croatia i to od 17. do 20. listopada, pa su to neki datumi koje se isplati spremiti jer donosimo hrpu zanimljivog programa kojeg tko zna hoćete li imati prilike igdje drugdje vidjeti.

Ovogodišnja tema je strah, što ne znači da prikazujemo hororce, već da raspravljamo o uzrocima i posljedicama kulture straha, o interesima, ulogama i narativima koji nas plaše i stvaraju individualnu, ali i opću nesigurnost.

Kroz 45 filmova svih žanrova (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni, hibridni) iz 20 zemalja diljem svijeta u četiri puna dana i 10 programskih blokova promatramo malog čovjeka u vrtlogu suvremenog društva.

Otvorenje 6. STIFF-a, 17.10., rezervirali smo za tri nagrađivana, sjajna filma gostujućeg programa Diversions International Short Film Festival koji je najnoviji festival na popisu naših partnera.

Osim filmskog programa, i ove godine organiziramo razgovore nakon projekcija na temu društvenih promjena, migracija, nasilja, seksualnosti i identiteta, a kako festival ne bi ostao samo na zabavi i promišljanju, organiziramo i bogat edukativni program – scenarističku radionicu pod vodstvom majstora Giovannia Robbiania i radionicu distribucije koju vodi Morana Komljenović.

Međunarodni studentski filmski festival STIFF, festival posvećen studentskom filmu čija je svrha predstavljanje najbolje svjetske studentske produkcije široj publici, organiziraju Filmaktiv i Studentski kulturni centar Rijeka Sveučilišta u Rijeci, uz suorganizaciju Art-kina. Podupiru ga Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura nova.

Ulaz na sve programe je besplatan.

 

 

Više informacija na:

Web. https://studentfilmfestival.eu/

Fb https://www.facebook.com/stiff.rijeka

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content