Otvoren novi natječaj CAS-a

SZSUR

srp 8, 2016

Nakon uspješna tri ciklusa gostovanja istraživač(ic)a, Centar za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci (CAS SEE) otvara novi Natječaj za dodjeljivanje stipendija četvrtoj generaciji gostujućih istraživač(ica)a CAS-a, za jesen 2016. godine. Natječaj je koncipiran tako da obuhvaća dvije odabrane tematske cjeline, ali također nudi i mogućnost slobodnih prijava tema.

Novi je natječaj otvoren do 20. srpnja 2016. godine, po završetku kojeg će biti odabrano 7 gostujućih istraživač(ic)a koji/e će svoja istraživačka mjesta zauzeti u listopadu 2016. Inspirirani sjajnom suradnjom prethodnih generacija gostujućih istraživač(ic)a i njihovim zajedničkim radom, koji je kreirao tematske sinergije unutar manjih radnih skupima, za jesen 2016. poticat će se izgradnja manjih skupina istraživač(ic)a koji/e će raditi na sličnim temama ili na različitim aspektima  pojedine teme.

Gostujući istraživači prezentirat će svoj rad svaka dva tjedna u Rijeci ili u drugim regionalnim centrima te će se prema potrebi intenzivnije angažirati u istraživanjima u regiji. Svi/e će gostujući/e istraživači(ce) provesti prva dva tjedna u Rijeci. Jedan dio njih će potom, u skladu sa svojim istraživanjem, moći provesti ostatak vremena u regiji, pohađajući pritom redovito konferencije i seminare CAS-a. Implementacijom fleksibilnijeg, regionalnog pristupa suradnji, zadržavajući pritom duh kolegija CAS-a, gostujući/e će istraživači(ce) moći kreirati nove radne sinergije unutar kolegija kao i baviti se svojim istraživanjima unutar šire mreže drugih istraživačkih i partnerskih institucija u regiji koje mogu dodatno obogatiti njihov rad.

Pozivaju se zainteresirani/e kandidat(kinj)e da se u prijavama fokusiraju na sljedeće teme:

  • 1.    Izbjeglištvo, migracije i demokracija: Refleksija i preoblikovanje trenutnih politika
  • 2.    Nejednakosti u gradu

Također, pozivamo sve kandidat(kinj)e da prijave vlastite prijedloge tema. Međutim, kandidat(kinj)e čije prijave nude mogućnost tematskih sinergija s gore navedenim temama (ili njihova obogaćenja novim aspektima) imat će prednost.

Dodatne informacije o temama i postupku prijava možete pronaći na mrežnim stranicma Centra.

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content