Obavijest o radu Sveučilišne knjižnice Rijeka

SZSUR

pro 13, 2020

Knjižnica zatvorena za korisnike od 21.12. zbog preuređenja korisničkog prostora

Zbog preuređenja korisničkog prostora, Knjižnica se u prosincu zatvara nekoliko dana ranije nego prethodnih godina, 21. prosinca. 2020.

U Knjižnici će se odvijati radovi s ciljem poboljšanja kvalitete korisničkog prostora, postavit će se novi pod u cijelom prostoru te preurediti prostor posudbe i znanstveno-istraživačke čitaonice. Prostor će biti opremljen i novim policama s ciljem da što veći dio ispitne i nastavne literature bude u otvorenom pristupu i na taj način pristupniji korisnicima.

Knižnica će nastaviti s radom za korisnike u ograničenom opsegu koji će trajati od 7. do 31. siječnja 2021.

Knjižnica u svom preuređenom prostoru sa redovnim radnim vremenom započinje 1. veljače 2021.

Radno vrijeme i način rada Knjižnice od 7. do 31. siječnja 2021.

Posudba: od ponedjeljka do petka od 10:00 do 17:00, subotom od 9:00 do 13:00 sati.

Informacije: od ponedjeljka do petka od 9:00 do 19:00 sati.

Posudba

Naručivanje građe moguće je isključivo putem online narudžbenica za posudbu građe dan ranije od 10:00 do 17:00 sati, dok se preuzimanje građe odvija u prostoru na prvom katu Knjižnice, s lijeve strane stepenica, sljedeći dan.

Moguće je naručiti građu isključivo za posudbu izvan Knjižnice.

U navedenom periodu neće biti moguće naručivanje građe koja se ne posuđuje izvan Knjižnice. 

Više o posudbi i korištenju građe pogledajte ovdje.

Naručena građa će za korisnike biti pripremljena u papirnatim vrećicama, na ulazu u prostor gdje će se odvijati posudba.

Vraćanje knjiga moguće je isključivo u knjigomat (s desne strane ulaza u zgradu, dostupan 24 sata).

Za potrebe upisa potrebno je prije dolaska ispuniti online upisnicu. Upise je moguće izvršiti online.

Čitaonice

U razdoblju od 7. do 31. siječnja 2021. godine čitaonice će biti zatvorene.

Informacije

Knjižničari informatori dostupni su za informacijske upite i tematska pretraživanja putem e-maila informator@svkri.hr ili na chatu mrežnih stranica Knjižnice od ponedjeljka do petka od 9:00 do 19:00 sati. Zahtjev za tematsko pretraživanje može se podnijeti i putem online obrasca Tematsko pretraživanje. Pretraživanja mogu zatražiti samo članovi knjižnice.

Digitalizacija na zahtjev

Korisnicima je omogućena digitalizacija građe na zahtjev (članci koji nisu dostupni online i do 30 str. iz knjige). Skeniranje je moguće zatražiti putem e-zahtjeva Digitalizacija na zahtjev.

Pridržavanje epidemioloških mjera

Korisnici su se obavezni držati uputa nadležnih tijela vezanih uz pojačanu higijenu ruku, u čiju svrhu je na ulasku u prostor postavljen spremnik sa sredstvom za dezinfekciju ruku.  Tijekom boravka u Knjižnici obavezno je nositi zaštitnu masku i održavati udaljenost od 2 metra od drugih korisnika i djelatnika.

Osobe koje imaju povišenu temperaturu (višu od 37,2) i/ ili respiratorne tegobe te osobe kojima je propisana mjera samoizolacije ne smiju ulaziti u zgradu Knjižnice.

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content