MLADA RADIONICA RETORIKE, GOVORNIŠTVA I POSLOVNOG PREGOVARANJA

SZSUR

tra 13, 2018

MLADA RADIONICA RETORIKE, GOVORNIŠTVA  I POSLOVNOG PREGOVARANJA

upoznavanje i predstavljanje programa u utorak 17. 4. u Ciottinoj ulici 19, u Rijeci s početkom u 18.00 sati

Primjereno, precizno i kratko izražavanje elementarni je dio u ostvarivanju i održavanju poslovnih kontakta. Ako se misao ne izrazi jednostavno i jasno, ista se gubi i još gore – krivo se shvati. Naučite s nama izražavati svoje misli izravno i nedvojbeno u govoru i pismu. Pridružite nam se na prvoj radionici namijenjenoj svima koji prodaju usluge i žele naučiti razgovarati i pregovarati. Na prvoj ćemo radionici predstaviti program i način rada, odrediti vrijeme i dan kada će se sljedeće radionice održavati i odraditi početne vježbe. Također ćemo se imati prilike upoznati – a Vi ćete nakon toga znati, treba li Vam takva radionica i želite li dolaziti. Kome se prva radionica ne dopadne, nema obveza prema nama – ne treba platiti i ne treba više dolaziti.

U slučaju više pitanja slobodno se obratite na broj 091 974 0519.

Bit ćemo zahvalni ako proučite naš poziv, odazovete se i uzvratite nam povratnom informacijom.

*****

KOME JE NAMIJENJENA RADIONICA?

Radionica je namijenjena svim studentima, budućim poduzetnicima, obrtnicima, tajnicama, trgovcima… svima koji žele poboljšati svoje govorničke vještine, a taj predmet u školi i na fakultetu nisu slušali. Radionica se pokazala vrlo djelotvornom u pospješivanju komunikacije s kupcima i partnerima, kao i u komunikaciji s članovima obitelji, prijateljima i s partnerima s kojima ste u vezi. Komunikacijske vještine stečene na ovakvom tečaju predstavljaju veliki plus u svakom razgovoru: polaznici nauče kamo s rukama, kako treba izgledati njihova mimika ako žele djelovati pozitivno, nauče se obraćati pozornost na boju i glasnoću glasa i vladati njome, nauče se konstruktivno izražavati, jasno formulirati ideje i savladati strah od govora pred drugima. Ukratko – komunikacija je sastavni dio naše svakodnevnice i vješt govornik sigurno će uspješnije voditi sastanke, rješavati konflikte i izlagati, osobito to dolazi do izražaja ako se komunikacija odvija u pomalo stresnim uvjetima.

Svaka se radionica dogovara individualno i prilagođena je potrebama polaznika – smisleno slaganje rečenica, pa rečenica u priču. Svaka ideja, projekt ili motiviranje prenosi se riječima, koje možete izgovoriti ili napisati, no ako niste u stanju iste strukturirati logičnim redoslijedom kako bi i Vaš sugovornik razumio o čemu govorite, svrha razgovora ili izlaganja nije postignut. Vaš će sugovornik klimati glavom, a publika pljeskati, ali ni prvi ni drugi neće razumjeti što ste htjeli reći.

Broj polaznika jedne radionice je radi praktičnih vježbi ograničen na 12 osoba. Radi se po tri sata – 75 min traje teorija, zatim 15 min stanke, pa 90 minuta vježbe koje se snimaju i zatim zajednički analiziraju. Dok polaznik sebe ne doživi na način kako ga vide i razumiju ili ne razumiju oni kojima se obraća, do tada se ništa neće promijeniti.

TKO DRŽI RADIONICU?

Radionicu drži Alex Tessin, po struci prevoditelj, koja je, osim dvadeset i sedam godina iskustva u konferencijskom prevođenju i moderiranju, radila i u medijima – na i iza pozornice, urednica je Zdrave Televizije od 2009. godine, radila je u turizmu, bila vodič i voditelj animacije te organizira konferencije i otvaranja.

U proteklih osam godina trenerica Alex Tessin održala je preko 700 seminara i radionica, a tečaj su prošli mnogi polaznici, od voditelja radijskih programa, preko poduzetnika, vlasnika i osoblja ureda s raznim djelatnostima, liječničkih ordinacija, turističkih radnika, frizerskih i kozmetičkih salona, djelatnika lokalne samouprave, liječnika, predavača, pa sve do profesionalnih komunikologa… Do sada su blokovi radionica održavani, na primjer, u Gospodarskoj komori grada Zagreba, Pule, Rijeke, Šibenika i Zadra, za Udruženje turističkih vodiča Kvarnera, na Pravnom i na Filozofskom fakultetu u Rijeci, u mnogim javnim institucijama kao što su HGK i Udruženja obrtnika, zatim privatnim poduzećima u Rijeci, Zagrebu, Puli, Šibeniku, Zadru, Krku i dr.

Tečaj se sastoji od osam blokova od po tri sata sa sljedećim temama: slobodan govor bez poštapalica i neartikuliranih glasova, govor tijela, boja glasa, svladavanje stresa/treme, stjecanje autoriteta, vještine izlaganja, vještine vođenja i strukturiranja priče/govora/izlaganja, pregovaranje, rješavanje konflikta, vođenje sastanaka, uspješno telefoniranje, pisana komunikacija, osobni dojam i imidž i javni nastup. Dobrodošle su i ideje polaznika – prema Vašoj želji obradit ćemo neke teme dulje, neke kraće i ubaciti što Vi smatrate aktualnim ili važnim. Pohađanje radionice plaća se mjesečno – 640 kn za četiri radionice ili po radionici 160 kn.

*****

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content