Izabran vizualni identitet Alumni mreže Sveučilišta u Rijeci

SZSUR

svi 28, 2021

Na Natječaj za izradu vizualnog identiteta – logotipa Alumni mreže Sveučilišta u Rijeci ukupno je pristiglo 8 prijava s više vizualnih rješenja.

O pristiglim prijavama odlučivalo je Povjerenstvo u sastavu:

  • Nina Licul, asistentica
  • doc. art. Marko Koržinek
  • Elvis Krstulovića, viši umjetnički suradnik
  • Ivana Babić, studentica

Povjerenstvo je na sastanku donijelo jednoglasnu odluku o najboljem prijedlogu logotipa za Alumni mrežu Sveučilišta u Rijeci (u daljnjem tekstu: ALUMNI UNIRI; Mreža), u svrhu upotrebe na svim on-line i off-line promidžbenim materijalima (memorandum, plakati, letci, brošure, monografije, internetska stranica i dr.).

Prema mišljenju Povjerenstva najbolje rješenje je izradila Ana Tominac, studentica Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Odabrani vizualni identitet: Ana Tominac

Obrazloženje:

Povjerenstvo se u odluci vodilo smjernicama za izbor logotipa, koje su bile propisane Natječajem za izradu prijedloga rješenja logotipa i vizualnog identiteta Alumni mreže Sveučilišta u Rijeci:

1. Idejno rješenje mora sadržavati riječ „ALUMNI“ te logotip (znak) i grb Sveučilišta u Rijeci sukladno knjizi standarda UNIRI.

2. Prepoznatljivost i originalnost.

3. Kreativan, jedinstven i jednostavan, te da prati trendove u dizajnu.

4. Mogu se koristiti bilo koje boje ili kombinacije boja.

5. Idejno rješenje mora svojom veličinom i mogućnostima izvedbe omogućiti upotrebu logotipa u razne svrhe.

6. Idejno rješenje mora pratiti i omogućiti implementaciju postojećih logotipa Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica te poštivati njihove tradicijske vrijednosti.

Odabrano rješenje je u najvećoj mjeri na kvalitetan i komunikacijski jasan način odgovorilo na većinu smjernica postavljenih u raspisu natječaja. U odnosu na druge prijedloge, ovo je rješenje pokazalo i najveću dozu profesionalnosti razvidnu kroz priloženi prijedlog knjige standarda. Nezavisno od rada stručnog povjerenstva, provedeno je i glasovanje predstavnika institucijskih članova ALUMNI UNIRI na kojem je najveći broj glasova također je dobilo idejno rješenje s oznakom A1 što dodatno govori u prilog ovakve odluke.

Ana Tominac za svoje ostvarenje ostvarila je naknadu u bruto iznosu od 3.000,00 kn sukladno Natječaju kojeg možete pronaći ovdje.

Svi pristigli radovi na Natječaj!

Zapisnik povjerenstva, ovdje.

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content