Dies Academicus – UNIRI 2017

SZSUR

tra 25, 2017

U proteklih tjedan dana u tri dijela obilježen je Dies Academicus – 44. Dan Sveučilišta u Rijeci.

U četvrtak, 20. travnja održana je svečana sjednica Senata na kojoj su rektor prof. dr. sc. Pero Lučin i predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Kruno Topolski podnijeli izvješća o radu u protekloj godini te su proglašena tri nova professora emeritusa.

U cijelosti vam prenosimo govor predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci kojeg možete preuzeti i pročitati ovdje.

Drugoga dana Diesa, 21. travnja, održana je dodjela potvrdnica redovitim profesorima izabranima u trajna zvanja, kojima je izbor potvrđen na sjednicama Senata tijekom 2016. i 2017. godine. Također, po prvi puta dodijeljene su Nagrade za nastavnu izvrsnost profesorima i stručnim suradnicima na svakoj sastavnici Sveučilišta u Rijeci.

Isto tako dodijeljene su Rektorove nagrade studentima i to za izvrsnost, studentski stručni / znanstveni / umjetnički rad, volontera godine i studentski aktivizam.

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci čestita svim dobitnicima, a posebno studentima Josipu Aničiću i Danielu Brusiću koji su ujedno i članovi Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci te zamjenici predstavnika u Senatu Sveučilišta u Rijeci. Iznimno nam je zadovoljstvo imate ove vrijedne kolege uza nas kao posebne suradnike i prijatelje. Čestitamo Josipu Aničiću na Rektorovoj nagradi za izvrsnost i Rektorovoj nagradi za studentski aktivizam te posebnom priznaju za studenta generacije. Također čestitamo i kolegi Danijelu Brusiću kojemu je ovo druga Rektorova nagrada za izvrsnost. Kolega Brusić nakon završenog preddiplomskog i sada nakon diplomskog studija dobio je Rektorovu nagradu za izvrsnost kao najbolji student Građevinskog fakulteta s prosjekom ocjena 5,0.

Osim naših izvrsnih suradnika posebno čestitamo i kolegici Tanji Milčić s Odjela za informatiku koja je isto tako dobitnica Rektorove nagrade za izvrsnost te Rektorove nagrade na najbolji  studentski stručni / znanstveni / umjetnički rad naziva „Text Type Differentiation Based on the Structural Properties of Language Networks“.

Rektorovu nagrade za izvrsnost dobili su:

Korina Hunjak, Akademija primijenjenih umjetnosti

Ivana Pajković, Ekonomski fakultet

Ana Nikšić, Filozofski fakultet

Kristina Ždravac, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

Dorotea Šulajvjak, Fakultet zdravstvenih studija

Daniel Brusić, Građevinski fakultet

Josip Aničić, Medicinski fakultet

Hrvoje Marinović, Pomorski fakultet

Armando Demark, Pravni fakultet

Nikola Lopac, Tehnički fakultet

Barbara Radovani, Odjel za biotehnologiju

Mario Vretenar, Odjel za fiziku

Tanja Miličić, Odjel za informatiku

Emma Šepić, Odjel za matematiku

Marina Kefelja, Učiteljski fakultet

Rektorovu nagrade za studentski stručni / znanstveni / umjetnički rad dobili su:

Franko Hržić, student Računarstva na Tehničkom fakultetu  za rad Secure operation as congestion control mechanism within OpenStack based cloud laboratory

Ivan Jakopčić, student Medicine na Medicinskom fakultetu za rad Nonalcoholic fatty liver disease – A multisystem disease

Tanja Miličič, studentica Informatike na Odjelu za informatiku za rad Text Type Differentiation Based on the Structural Properties of Language Networks

Rektorova nagrade za „Volontera godine“

Rektorovu nagradu za „Volontera godine“ dobila je Matea Babić, studentica diplomskog sveučilišnog studija Fizioterapije na Fakultetu zdravstvenih studija. Kolegica je uz izvrstan uspjeh skupila i preko 400 volonterskih sati rada u različitim organizacijama na različitim aktivnosti.

Rektorova nagrada za studentski aktivizam

Rektorovu nagradu za studentski aktivizam dobio je Josip Aničić, student šeste godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Medicina na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Ujedno nam je drago da možemo čestitati i kolegi Ljubomiru Pozderu, studentu Brodogradnje na Tehničkom fakultetu, koji je dobio posebnu Zahvalnicu za izniman doprinos studentskom aktivizmu. Kolega Pozder dao je svoj izniman doprinos u proteklom razdoblju kroz raznolike aktivnosti i projekte kako na matičnom fakultetu tako i kao član Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

Student generacije

Josip Aničić, student šeste godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Medicina proglašen je studentom generacije. Osim izuzetnog uspjeha na studiju pokazao je iznadprosječnu razinu opće medicinske i znanstveno-metodološke osposobljenosti za znanstveni rad; uz sudjelovanje na projektu Molekularni mehanizmi progresije i metastaziranja raka dojke, financiranog kroz sveučilišne potpore za znanstvena istraživanja, bio je koautor pet znanstvenih radova od kojih su neki Prikaz slučaja sekundarnog angiosarkoma dojke i Molekularni mehanizmi progresije i metastaziranja raka dojke. Pored raznih studentskih, volonterskih i drugih izvannastavnih aktivnosti, Josip je pokazao interes i za nastavu te je bio demonstrator na Zavodu za histologiju i embriologiju, Zavodu za fiziologiju, patofiziologiju i imunologiju te na Katedri za internu medicinu Medicinskog fakulteta. Josip je bio organizator ili sudjelovao u organizaciji te bio voditelj velikog broja projekata, od konferencija do koncerata, proslava obljetnica, humanitarnih akcija i sportskih događanja. Tijekom studija bio je članom raznih radnih skupina, povjerenstava, organizacija i predstavničkih tijela. Njegov potencijal prepoznali su i njegovi kolege studenti pa su ga od prve godine studija do danas birali kao svojeg predstavnika u Studentskom zboru Medicinskog fakulteta na kojem je obnašao dužnosti predsjednik u dva mandata. Josip je isto tako već nekoliko godina predstavnik Medicinskog fakulteta u Skupštini Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, a bio je i predstavnik studenata u Senatu Sveučilišta u Rijeci.

U utorak 25. travnja Predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović posjetila je Kampus Sveučilišta u Rijeci i prisustvovala predstavljanju projekta ”Studentski smještaj na Kampusu Sveučilišta u Rijeci- 1. faza”.

Posjetu gđe Predsjednice, uz domaćina rektora Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Peru Lučina sa suradnicima, prisustvovali su: ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić, gradonačelnik Rijeke mr. sc. Vojko Obersnel, zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić i ostali uvaženi gosti.

Nakon pozdravnog govora rektora Lučina, prorektorica za investicije i razvoj i voditeljica projekta ”Studentski smještaj na Kampusu Sveučilišta u Rijeci – 1. faza” prof. dr. sc. Nevenka Ožanić održala je prezentaciju o projektu te zahvalila svima koji su na projektu radili, posebice stručnoj službi Rektorata – Centru za EU projekte.

Uslijedilo je obraćanje predsjednice Republike Hrvatske koja je obišla novoizgrađene studentske paviljone.

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content