YUFE pokreće program aktivnosti za promicanje poduzetništva i inovativnosti

SZSUR

ruj 15, 2022

YUFE pokreće program aktivnosti za promicanje poduzetništva i inovativnosti. Te su aktivnosti prvenstveno namijenjene studentima i osoblju sa svih YUFE sveučilišta.

Program se sastoji od triju inicijativa:

  • tzv. challenge teams, aktivnosti za poduzetničko osposobljavanje, MOOC (engl. Massive Open Online Courses)
  • talk shows
  • natjecanje pod nazivom YUFETHON.

Provođenje tih aktivnosti omogućit će studentima da se prijave za YUFE Star program, posebno za Professional Star. S takvim sustavom akreditacije studentima će navedene aktivnosti biti priznate i navedene u diplomi.

Challenge teams: sudionici će raditi u timovima kako bi riješili niz stvarnih izazova te ponudili nova i inovativna rješenja na društvenoj, znanstvenoj i tehnološkoj razini. Tu će aktivnost provoditi timovi studenata i nastavnog osoblja s YUFE sveučilišta.

Aktivnosti za poduzetničko osposobljavanje nastoje promicati stjecanje poduzetničkih vještina kroz resurse i aktivnosti osposobljavanja. Ove godine YUFE nudi tri vrste aktivnosti:

  • MOOC: besplatni online otvoreni tečajevi (odabranima među onima koje provode najbolja sveučilišta i/ili prestižne institucije)
  • talk shows: niz predavanja koja će održati stručnjaci iz područja inovacija
  • YUFETHONonline natjecanje koje se održava ove godine prvi put, a okupit će različite radne skupine koje će nastojati riješili određeni problem. Cilj je promicati i poticati inovativnost, talent i razvoj novih ideja koje daju vrijednost društvu.

Više informacije o samom programu i prijavama nalazi se ovdje.

U sklopu europskog projekta YUFE (Young Universities for the Future of Europe), mreže 10 europskih sveučilišta, nudimo vam sljedeće aktivnosti (sve su u online obliku i na engleskom jeziku): YUFETHON, Challenge Teams i Program poduzetničkog treninga.  

YUFETHON:  

Što je to? Međunarodni događaj u kojem sudionici tijekom dva dana intenzivno rade na rješenjima stvarnih problema. Želiš li sudjelovati u prvom izdanju?  

Kada će se održavati? 7. I 8. listopada 2022.  

Kada se mogu prijaviti? 12. rujna do 6. listopada na sljedećoj poveznici.  

Više informacija možeš pronaći ovdje.  

CHALLENGE TEAMS:  

Što je to? Aktivnost u kojoj su studenti okupljeni u timove s ciljem predlaganja inovativnih rješenja stvarnih izazova. Timovi će imati međunarodnu, multidisciplinarnu i multikulturalnu komponentu, što Challenge teams čini jedinstvenim doživljajem. 

U kojim izazovima mogu sudjelovati? Na sljedećoj poveznici možeš vidjeti 4 izazova koja su predložena.  

Kada će se održavati? Od listopada do prosinca 2022.  

Kada se mogu prijaviti? Od 12. rujna do 5. listopada, na sljedećoj poveznici.  

Više informacija možeš pronaći ovdje.  

PROGRAM PODUZETNIČKOG TRENINGA (entrepreneurial training program):  

Što je to? Trening program koji studentima omogućava stjecanje vještina i znanja za razvoj poduzetničkog načina razmišljanja. Program obuhvaća sljedeće aktivnosti: MOOCs, Talk shows i YUFETHON.  

Kada će se održavati? Čim se prijaviš možeš započeti sa svojim treningom, odrađivati ga brzinom koja tebi odgovara. Na rasplaganju imaš 2 godine da završiš trening, a najvažnije je da u tom periodu imaš status studenta.  

Kada se mogu prijavti? Od 12. rujna do 30. listopada 2022., na sljedećoj poveznici.  

Više informacija možeš pronaći ovdje.   Želimo svima uspješan početak akademske godine, a ukoliko imate bilo kakvih pitanja možete se javiti na yufe@uniri.hr .  

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content