Virtualni Sajam visokog obrazovanja i stipendija

SZSUR

lis 11, 2021

Ovu srijedu od 10 do 16 sati održava 17. Sajam visokog obrazovanja i stipendija (SAS)

Posjetitelji će moći posjetiti virtualne štandove više od 40 domaćih i inozemnih sveučilišta, veleučilišta, državnih institucija, veleposlanstava i inozemnih kulturnih centara, tvrtki i zaklada koje predstavljaju svoje studijske programe, stipendije te programe stručne prakse. Usporedo s virtualnim izlaganjem, pripremljen je i zanimljiv popratni program, u kojem se ističe SAS Podcast na temu financijske pismenosti. Odgovor na pitanje Jesmo li financijski (ne)pismeni? pokušat će dati zanimljivi gosti: stručnjakinja za financije, student stipendist, voditeljica projekta te voditeljica obrazovnog savjetovanja iz IRO-a koji će u panel diskusiji raspravljati o važnosti financijske pismenosti za nastavak obrazovanja.

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) predstavit će prednosti virtualnih i kombiniranih mobilnosti s naglaskom na pogodnosti koje donosi u kontekstu Erasmus+ prioriteta (zeleno, digitalno i uključivo). Grad Zadar predstavit će svoju aplikaciju za stipendije, a Grad Rijeka razne oblike stipendiranja. Sveučilište u Rijeci predstavit će svoju bogatu ponudu studijskih programa i razne oblike financijske pomoći studentima, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH predstavit će i vlastite stipendije.

Posjetitelji svakako trebaju posjetiti radionicu pod nazivom Kako do studija u Hrvatskoj i inozemstvu, nakon čega slijedi i radionica o TOEFL-u – testu engleskog jezika često traženome za upis studija u inozemstvu. Uz navedenu temu, ističemo i izlaganje austrijskih visokoškolskih institucija i tvrtki, koje će u popratnom programu predstaviti svoje obrazovne programe i načine stipendiranja, ali i mogućnosti za obavljanje stručne prakse u Austriji. Na sajmu će biti i izlagači koji će govoriti o mogućnosti studiranja uz stipendije u SAD-u, Francuskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Sloveniji, Kanadi i drugim zemljama.

Točna satnica programa nalazi se u privitku ovog maila, a bit će objavljena i na web-stranici IRO-a te na početnoj stranici SAS-a. Pristup SAS-u moguć je registracijom preko sljedeće poveznice: https://register.empl.io/sas2021.

Program preuzmite ovdje.

Povezane vijesti

Raspisan natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u 2021./2022.

Raspisan natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u 2021./2022.

Obavještavamo redovite studente Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica da je raspisan natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u 2021./2022. ak. godini. Krajnji rok za podnošenje prijava je petak, 29. listopada 2021. godine do 12:00 sati. Natječaj i obrasci...

Analiza ankete: Nabava društvenih igara

Poštovani studenti i studentice, Studentski zbor Fakulteta zdravstvenih studija u period od 08. travnja do 16. travnja 2021. godine proveo je anketu o tome koje društvene igre bi studenti voljeli da se nabave. Rezultati ankete dostupni su na slijedećem linku:...

Share This
Skip to content