Danas je održana 4. sjednica SZSUR, radilo se je o tematskoj sjednici na kojoj je prisustvovala rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete prof. dr. sc. Marta Žuvić.

Ovom prilikom predstavljena je strategija Sveučilišta u Rijeci za period 2021. do 2025. godine, a istaknuto je kako započinje deliberativni proces s ciljem uključivanja akademske zajednice u konačno definiranje sadržaja dokumenta. 

Rektorica je također istaknula kako u okviru izrade strateškog dokumenta, osim kvantitativnih pokazatelja rezultata koji su predmetom e-konzultacija sastavnica i uprave Sveučilišta, definiraju se i kvalitativni pokazatelji – strateške politike. S obzirom na to da će one odrediti profil Sveučilišta i biti okvirom djelovanja  u narednom razdoblju, iznimno nam je važno dobiti povratne komentare i prijedloge svih članova Sveučilišta. 

Sveučilište u Rijeci u narednom petogodišnjem razdoblju želi se razvijati kao Europsko sveučilište budućnosti – otvoreno sveučilište koje zagovara uključivost, inovativnost, povezanost sa zajednicom, Sveučilište koje izlazi izvan zidova institucija, disciplina, granica. Predlažemo pet strateških politika definiranih kroz pet ključnih područja djelovanja oko kojih bi se fokusirao naš daljnji razvoj. Sve teme usklađene su s europskim politikama i drugim relevantnim svjetskim dokumentima. 

Podsjećamo da je izrada Strategije Sveučilišta tema susreta Uprave Sveučilišta s članovima vijeća svih sastavnica tijekom studenog i prosinca gdje sudionici također imaju mogućnost participirati, zatražiti pojašnjenja i doprinijeti konačnom sadržaju. Prezentacija rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić-Samaržija pripremljena za susrete s vijećima sastavnica priložena je ovom Pozivu. 

Vaše pojedinačne komentare i prijedloge očekujemo u formi otvorene i konstruktivne rasprave kako bi konačni dokument u najvećoj mogućoj mjeri bio odraz našeg zajedničkog stava o budućnosti Sveučilišta u Rijeci. 

U duhu participacije pozivamo sve zainteresirane djelatnike Sveučilišta u Rijeci da se uključe u Javnu raspravu o prijedlogu strateških politika Sveučilišta u Rijeci

Također se možete do 21. prosinca uključiti i u Javnu raspravu o prijedlogu strateških politika Sveučilišta u Rijeci pisanim putem, ovdje. (Za javnu raspravu se je potrebno prijaviti s AAI@EduHr elektroničkim identitetom).

Pored predstavljene strategije studenti su izravno postavljali pitanja Rektorici i Prorektorici vezano za studentska pitanja.

Share This
Skip to content