SZSUR podijelio jednokratnu financijsku pomoć studentima koji su ujedno i roditelji

SZSUR

svi 20, 2020

S ciljem poboljšanja statusa studenata – roditelja, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci proveo je istraživanje tijekom kojeg su prikupljeni podaci o 67 studenata s djecom. Za isplatu jednokratne financijske pomoći osigurano je 46 tisuća kuna.

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, u sklopu istraživanja o statusu studenata koji su ujedno i roditelji, svima koji su se našli u ovoj dvostrukoj ulozi omogućio je bonove za nabavku kućanskih potrepština i drugih namirnica.

Istraživanje je bilo provedeno s ciljem ne samo dodjele jednokratne financijske pomoći, već i prikupljanja informacija o statusu studenata koji su roditelji, kako bi im se kroz ovaj i naredne projekte poboljšao studentski standard.

Temeljem raspisanog javnog poziva, 67 roditelja sa studentskim statusom ostvarilo je pravo na bon u iznosu od 400 kuna u trgovinama Müller. Za realizaciju ove jednokratne pomoći ukupno je izdvojeno oko 46 tisuća kuna, budući da je uz trošak bonova u iznosu od 25.460 kuna, SZSUR imao obvezu podmirenja i davanja državi, koja su ovisila i o mjestu prebivališta studenata.

– Provedenim istraživanjem, u kojem smo zabilježili veći interes od planiranog, dobili smo korisne informacije o dijelu naše studentske populacije koja se našla u zahtjevnoj dvostrukoj ulozi studiranja i podizanja djece. Temeljem podataka koje smo prikupili, razradit ćemo daljnje aktivnosti i mjere za poboljšanje njihovog statusa, kazala je predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Tea Dimnjašević.

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content