Projekt RADAя

SZSUR

stu 17, 2021

Što je projekt RADAя?

Riječ je o besplatnom programu reintegracije na tržište rada 40 neaktivnih mladih osoba u NEET statusu s područja Primorsko-goranske županije kroz osposobljavanje za radnike na visinskim radovima, voditelje brodica B i C kategorije, administratore u sportskim organizacijama i asistente na EU projektima.

Što projekt RADAя nudi svojim korisnicima?

Korisnici će kroz projekt RADAя dobiti priliku za razvoj digitalnih i jezičnih vještina i stjecanje međunarodno priznatih diploma te se osposobiti za jedno ili više aktualnih zanimanja – radnika na visinskim radovima, voditelja brodice B i C kategorije, administratora u sportskim organizacijamailiasistenta na EU projektima.

Iskustvo potrebno za bavljenje ovim zanimanjima korisnici će steći kroz volonterski angažman u sportskim organizacijama i udrugama s područja tehničke kulture.

Tijekom reintegracije, mentori će korisnicima na raspolaganje staviti svoja znanja i vještine vezane za proces (samo)zapošljavanja kako bi im olakšali donošenje odluka vezane za odabir budućeg zanimanja.   

→ Tko se može prijaviti na sudjelovanje u projektu RADAя?

Na sudjelovanje u projektu RADAя mogu se prijaviti mlade osobe u NEET statusu (eng. not in education, eployment or training), točnije – mladi od 15 do 29 godina koji ne rade, nisu u sustavu redovitog obrazovanja niti u sustavu obrazovanja odraslih i pri tome nisu registrirani u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

→ Kako se prijaviti?

Prijave za projekt RADAя moguće su putem online prijavnice na Internet stranici CTK Rijeka (https://www.ctk-rijeka.hr/hr/prijavi-se-na-projekt-radar) ili dolaskom u Centar tehničke kulture Rijeka (Školjić 6, Rijeka) gdje uživo možemo razjasniti sve detalje i zajednički ispuniti svu dokumentaciju potrebnu za prijavu na projekt.

Facebook: @ctkri / Instagram: @ctkrijeka

Povezane vijesti

Zoom prezentacija – Work&Travel USA program

Zoom prezentacija – Work&Travel USA program

Agencija IntegralEdu u četvrtak, 2. prosinca u 16 sati održat će prezentaciju o najpopularnijim američkim programima za studente – Work and Travel te Internship USA. Work&Travel USA program idealna je prilika za odlazak u SAD, upoznavanje nove kulture, stvaranje...

Virtualna studentska kartica

Virtualna studentska kartica

Srce radi na planu uvođenja virtualnih studentskih iskaznica i u tom smislu prikuplja potrebe zainteresiranih dionika u sustavu visokog obrazovanja. Mole se studenti da do 30. 11. 2021. javite potencijalne potrebe koje prepoznajete da bi virtualna studentska iskaznica...

Dopunski studentski izbori

Poštovani Studenti i Studentice, Odlukom Dekanice, na prijedlog Studentskoga zbora Fakulteta zdravstvenih studija dana 03. rujna 2021 raspisani su Dopunski studentski izbori za 15. Listopad 2021 koji će se održati online (Elektroničkim putem). Kandidature je moguće...

Share This
Skip to content