Program za mlade Primorsko-goranske županije – javni forumi o strateškom okviru

SZSUR

velj 9, 2021

Društvo za istraživanje Vas na sudjelovanje na javnim forumima na kojima raspravljamo o strateškom okviru “Programa za mlade Primorsko – goranske županije. 
Na javne forume su pozvani svi ključni dionici: 
1. mladi u dobi  15 do 30 godina, predstavnici organiziranih oblika djelovanja  mladih (udruge mladih i za mlade, savjeta mladih, učeničkih vijeća, studentskih zborova, podmladaka političkih stranaka, vjerskih zajednica, različitih manjina mladih)

2. predstavnici donositelja odluka: članovi predstavničkih i izvršnih tijela JLP(R)S (vijećnici, članovi odbora, gradonačelnici/načelnici, župan i dr.)

3. predstavnici službenika zaposlenih u javnim upravama koje u okviru nadležnosti provode programe s  i za mlade (pročelnici upravnih odjela, službenici)

4. predstavnici javnih ustanova koje u okviru nadležnosti  rade s i za mladima.

5. predstavnici organizacija civilnog društva koji rade s i za mlade: udruge, zaklade, zadruge5. predstavnici organiziranih oblika djelovanja gospodarstva i poduzetnika

Na javnim forumima očekujemo kritički dijalog od vas, mladih i ključnih dionika koji mogu unaprijediti rad s mladima  pa vas pozivamo da iznesite argumentirana saznanja i prijedloge na više načina:

1. pisanim putem, očitovanjem u radnim materijalima koji su u prilogu

2. javno na online platformi ZOOM-u ovaj tjedan3. uživo na dogovorenim javnim forumima za male grupe prema interesu i u skladu s mjerama zaštite od pandemije
Obavezno je prijaviti se na online javne forume na ZOOM platformi!

Prijavnica za sudjelovanje na 3 javna foruma s temama sadržanim u  tri razvojna pravca (strateški prioriteti) se nalazi ovdje: https://forms.gle/v8w64HUS8XTLVHQ68

1) Razvojni smjer – Društvena uključenost, dobrobit i zdravlje mladih – Srijeda 10.2.2021. u 12:00 sati

2) Razvojni smjer – Kvalitetno obrazovanje, učenje i zapošljavanje mladih – Četvrtak 11.2.2021. u 12:00 sati

3) Razvojni smjer – Uključivanje, povezivanje i osnaživanje mladih – Petak 12.2.2021. u 12:00 sati


Poveznicu za on line ZOOM javne forume ćemo vam poslati na dan održavanja svakog pojedinačnog foruma 60 minuta prije održavanja. Prijaviti se možete na sve forume ako možete u svom području rada unaprijediti sve razvojne smjerove i ako ste mlada osoba od 15 do 30 godina. 

Radni materijal koji je u prilogu predstavlja sažeti strateški okvir Programa za mlade PGŽ u kojem vam nudimo:

1. razvojne smjerove (strateške prioritete)

2. opći cilj svakog od razvojnog smjera

3. posebne ciljeve

4. mjere za doseg ciljeva.

Ovaj strateški okvir je nastao temeljem prikupljenih podataka i analize istih uz korištenje metodološke strategije koja obuhvaća više metoda i alata, od kvantitativnih do kvalitativnih.
Strateški okvir je opći, a od vas se očekuje da mu date život; o vama ovisi koliko će biti specifične potrebe mladih analizirane i postati javne potrebe mladih i opći interes.

Dijelite naš poziv svim mladima za koje radite kako bi se i oni uključili u kritički dijalog. Ako ste u mogućnosti objavite na vašim mrežnim stranicama. 

Vidimo se i čujemo, ali i očekujemo pisane prijedloge.

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content