POZIV – Tribina o ekonomskim nejednakostima i menstrualnom siromaštvu “Ciklus 28”.

SZSUR

pro 3, 2021

Čast nam je pozvati Vas na javnu online tribinu pod nazivom „Ciklus 28“ u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Rijeci, koja se održava u sklopu međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja“, uoči Međunarodnog dana ljudskih prava  u utorak, 7. prosinca 2021. godine putem platforme Zoom, u 17 sati (predviđeno trajanje 105 minuta). 

Na tribini će, pored studentica i studenata, sudjelovati prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, Marinela Matejčić, koordinatorica programa za ženska prava i reproduktivnu pravdu u udruzi PaRiter, doc. dr. sc. Ana Marija Sikirić Simčić s Ekonomskog fakulteta u Rijeci, autorica Preporuka koje se naslanjanju na istraživanje udruge PaRiter te Miodrag Vezmar, dr. med., specijalist ginekologije i opstetricije.  

Tribina se provodi pod pokroviteljstvom TPO fondacije iz Sarajeva u sklopu međunarodnog projekta UNIGEM (University and Gender Mainstreaming) u kojem kao podržavajući partner sudjeluje Sveučilište u Rijeci.   

Tribina ujedno obilježava i početak studentskog projekta pod nazivom „UNIRI Stvari“ usmjerenog smanjivanju ekonomskih nejednakosti osiguravanjem higijenskih potrepština na Sveučilištu u Rijeci i osvješćivanju važnosti reproduktivnog i menstrualnog zdravlja u zajednici. Projekt se pokreće u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, a potaknut je istraživanjem o menstrualnom siromaštvu Udruge za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter. Rezultati istraživanja, naime, pokazuju kako je trećina od više od 6 000 ispitanih prisiljena štedjeti na menstrualnim potrepštinama, a čak 10 posto ne može si priuštiti redovitu potrebnu količinu. 

Na tribinu se možete prijaviti ispunjavanjem registracijskog obrasca (ovdje) nakon čega će prijavitelj/ica primiti poveznicu na Zoom događaj.  

Za sva dodatna pitanja o tribini možete se obratiti Studentskom zboru Sveučilišta u Rijeci (koordinatorica Marija Špoljarić (marija.spoljaric@sz.uniri.hr)).

Facebook event, ovdje.

Povezane vijesti

Poziv na regionalnu raspravu

Pozivamo vas na sudjelovanje na regionalnoj raspravi u okviru projekta Mreža za aktivaciju mladih koja će se održati u utorak 24.5.2022. od 10,00 do 14,00 sati u Rijeci, u Step Ri znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci (Radmile Matejčić 10, 51000...

EKONOMIJADA & MENADŽERIJADA 2022. – BUDVA

EKONOMIJADA & MENADŽERIJADA 2022. – BUDVA

Dragi studenti,   Krenule su prijave za EKONOMIJADU & MENADŽERIJADA 2022. koja će se održavati u Budvi 12.-16. svibnja u Vilama Hotela Park (3*).   Ekonomijada je najveće sportsko-edukativno okupljanje i natjecanje  studenata ekonomskih fakulteta iz...

Share This
Skip to content