Studiraš ili si studirao/la u Rijeci?

Trebaju nam tvoje osobne priče, fotografije ili videozapisi iz studentskog života!

Ovim putem se zainteresirani studenti mole da ispune obrazac dostupan na stranici: http://onizive.hr

U okviru EU projekta THEY:LIVE (unutar kojeg je Akademija primijenjenih umjetnosti partner), prikupljaju se fotografije, priče i videozapise bivših i sadašnjih studenata Sveučilišta u Rijeci.

Projekt „Oni žive“ istražuje studentski život od kraja Drugog svjetskog rata do danas. Sadržaj istraživanja čini svakodnevni život studenata u studentskim domovima, kulturološke navike i slobodno vrijeme, međuljudske odnose, odnose između spolova, kao i angažman studenata u društvenoj i političkoj svakodnevici.

Cilj projekta je poticanje studentske populacije za sudjelovanjem u razumijevanju i zajedničkom stvaranju suvremene umjetnosti, koristeći arhivske materijale i sudjelujući u participativnim umjetničkim aktivnostima tijekom rezidencijalnih boravaka umjetnika u studentskim domovima.

Rezultati projekta poslužit će kao smjernice menadžerima kulturnih institucija i umjetničkih galerija, kustosima i umjetnicima te za daljnje unapređivanje inovativnih pristupa razvoju mlade publike.

Prikupljeni materijali biti će pohranjeni u kolaborativnoj digitalnoj platformi Topotheque i na web stranici projekta te će služiti umjetnicima za stvaranje nove umjetničke vrijednosti.

Share This
Skip to content