Natječaj EU Parlamenta & Charlemagne Youth Prize

SZSUR

velj 1, 2021

Europski parlament i Međunarodna fondacija za nagradu Charlemagne (International Charlemagne Prize Foundation) iz Achena organiziraju dodjelu nagrada za europske projekte koje su osmislili i proveli mladi između 16 i 30 godina starosti.

Prijave su moguće do 22. veljače 2021. godine

Cilj koji se želi postići davanjem nagrade je pružiti mladim osobama diljem Europe pozitivne primjere djelovanja s naglaskom na vrijednost zajedničkog europskog projekta, njegova razvoja, kohezije i solidarnosti.

Projekte mogu prijaviti pojedinci ili grupe mladih, dok bi sadržaj projekata trebao bi promoviranje razumijevanja različitosti, tolerancije, osjećaj zajedničkog europskog identiteta i integracije.

Projekti mogu biti obuhvatit različite vrste djelatnosti – od sporta, kulture, znanosti, umjetnosti, inovacija, pomoći ranjivim skupinama i sl.

Nagradu će osvojiti troje pobjednika koje će nominirati nacionalni žiriji, a predstavnici svih zemalja bit će pozvani na završnu svečanost u Aachen u svibnju 2019. godine. Nagrada za najbolji projekt iznosi 7.500 EUR, druga nagrada jest 5.000 EUR, a treća iznosi 2.500 EUR. Pobjednici će osim novčanom nagradom biti počašćeni i posjetom Europskom parlamentu.

Više informacija o nagradi možete saznati na sljedećim poveznicama ovdje i ovdje.

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content