URUČENO 1100 VIZIRA – u Rijeci završena inicijativa “#OstaniDoma jer #StudentiPomazu”

SZSUR

svi 2, 2020

24. ožujka Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci se pridružio inicijativi Hrvatskog studentskog zbora i započeo izradu zaštitnih vizira za potrebe zdravstvenih i socijalnih ustanova u Primorsko-goranskoj županiji. 

Nakon 5 tjedana, 26. travnja smo organizirali naše posljednje prikupljanje i montažu vizira. Toga dana smo montirali 1100-ti vizir, na što smo jako ponosni. 

Naši viziri su stigli do mnogo zdravstvenih ustanova i ustanova socijalne skrbi u Primorsko-goranskoj županiji, a neke od njih su: KBC Rijeka, Zavod za javno zdravstvo PGŽ, Dom zdravlja PGŽ, Zavod za hitnu medicinu PGŽ, Talasoterapije Crikvenica i Opatija, Klinika za ortopediju Lovran, Medicinski fakultet Rijeka, Dječja bolnica Kantrida te Upravni odjel za socijalnu politiku i mlade PGŽ (za potrebe županijskih domova za starije i nemoćne). Posljednji će biti dostavljeni do kraja idućeg tjedna. 

Ako još uvijek imate potrebe za vizirima, možete nam se obratiti na e-mail studentipomazu@sz.uniri.hr pa ćemo Vas uputiti k partnerskim inicijativama koje i dalje izrađuju vizire.  

Najljepše zahvaljujemo svim našim podupirateljima (privatnim osobama, poslovnim subjektima i fakultetima), koji su nam vrijedno i solidarno 3D printali okvire te omogućili da ova akcija uopće postoji. Oni su: Građevinski fakultet Rijeka, Odjel za matematiku i Studentski zbor Odjela za matematiku, Tehnički fakultet Rijeka, Medicinski fakultet Rijeka (Centar za biomodeliranje i inovacije u medicini), Stellaris tech-obrt za edukaciju, Foto Luigi Opatija, Particula group d.o.o, RIMAN, MY RIVER, Sic amica j.d.o.o, 3Dprintum, Paras design studio, Absolute d.o.o., EXEVIO d.o.o, Enable j.d.o.o, obrt VAD-CAD, Riječka razvojna agencija PORIN te još mnoštvo fizičkih osoba čija imena nećemo navoditi zbog zaštite osobnih podataka. 

Također, posebno zahvaljujemo BESOFT d.o.o., Hrvatskoj zajednici tehničke kultureMIGROSS d.o.o i Udruženju obrtnika Opatija, Sveučilištu u Rijeci, Riteh Racing Team te drugim osobama, pojedincima koji su nas opskrbili repromaterijalom (folije, filamente za 3D print, elastične trakice itd.) i omogućili da se montaža vizira ostvari u ovolikoj količini. 

Naposlijetku, zahvaljujemo volonterima volonterske mreže Rijeka 2020  EPK (Rijeka 2020 d.o.o) koji su izdvojili svoje vrijeme kako bi nam pomogli u prenošenju isprintanih okvira i materijala s i do Kampusa. 

Ostanite zdravi i čuvajte se! 

Vaš SZSUR 

#OstaniDoma #StudentiPomazu #SZSUR #HSZ #Viziri 

Povezane vijesti

Doživite svoju ljetnu filmsku avanturu!

Doživite svoju ljetnu filmsku avanturu!

U ponedjeljak 27. svibnja u 15 sati na Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci stiže ekipa festivala Cinehill, mlađeg brata Motovunskog festivala, predvođena direktorom Igorom Mirkovićem. Oni će riječju i živim slikama predstaviti program ovogodišnjeg...

Prijavi se za volontiranje na UNIRI konferenciji

Prijavi se za volontiranje na UNIRI konferenciji

Drage kolegice i kolege, u potrazi smo za volonterima/volonterkama za konferenciju koja se održava na Kampusu 18. - 21. lipnja. Ukoliko želite biti dio međunarodne konferencije i organizacijskog tima, pozivamo vas da nam se pridružite kao volonteri...

Izabrano novo Predsjedništvo SZPRAVRI!

Izabrano novo Predsjedništvo SZPRAVRI!

U četvrtak 12. listopada održana je 13. sjednica Skupštine Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Rijeci na kojoj je izabrano novo vodstvo Zbora: Predsjednik - Sandro Miličković Potpredsjednik - Stefan Mandić Glavni tajnik - Dino Markić Predstavnik u SZSUR - Patrik...

Share This
Skip to content