Ured za akademsku potporu i inkluzivnost

Cilj

Ured za akademsku potporu i inkluzivnost ima ključnu ulogu u stvaranju poticajnog okruženja koje podržava sve studente, uključujući one s invaliditetom. Glavni cilj ovog ureda je osigurati jednak pristup obrazovanju i resursima za sve, promičući inkluzivnost na sveučilištu. Prvi cilj je usmjeren na razvoj inkluzivnih politika. Definiranje i implementacija politika koje osiguravaju jednak pristup resursima, uslugama i aktivnostima, te potiču stvaranje podržavajućeg okruženja za sve studente na Sveučilištu u Rijeci. Drugi cilj je osnaživanje nastavnog osoblja putem obuka o inkluzivnom pristupu nastavi. Fokus je na prilagodbama i primjeni raznolikih metoda podučavanja kako bi se udovoljilo različitim potrebama studenata s invaliditetom. Jedan od ciljeva obuhvaća uvođenje sustava praćenja i evaluacije učinkovitosti pružene podrške od strane studenta prema drugom studentu. Redovito prikupljanje povratnih informacija od studenata pomoći će poboljšanju kvalitete usluga. Ovaj sveobuhvatni pristup ima za cilj stvaranje inkluzivnog sveučilišnog okruženja koje potiče uspjeh svakog studenta, pružajući posebnu podršku onima koji se suočavaju s dodatnim izazovima zbog invaliditeta.

Projekti

Jedna od prvih projekta koji se već provodi je "Druženje u dnevnom boravku" gdje se sa studentima aktivno razgovora na različite teme iz studentskog života. U realizaciji je suradnja s Plesnom grupom Magija, inkluzivnim kolektivom, koji kreativno istražuje plesni pokret na području suvremenog plesa. Svi projekti i radionice baziraju se na socijalnoj uključenosti.

Plan rada

Važno je istaknuti da sve aktivnosti planiramo raditi u suradnji sa Sveučilišnim savjetovališnim centrom u Rijeci i pod mentorstvom Sandre Nuždić, prof., koja će nam sigurno biti velika potpora i pomoć u realizaciji zamišljenih ideja.

 

  1.  Obavještavanje studentskih udruga i organizacija Sveučilišta u Rijeci o radu Ureda za akademsku potporu i inkluzivnost
  2.   Informiranje studentskih udruga i organizacija o pravima studenata s invaliditetom.
  3.   Izrada i pomoć pri izradi prilagođene literature za slijepe i slabovidne studente.
  4.   Prisustvovanje na sastancima studentskog Zbora s predstavnicima studentskih organizacija i voditeljima drugih Ureda.
Nina Mrvić

Nina Mrvić

Voditelj

Studentica 5. godine Učiteljskog fakulteta u Rijeci, Nina Mrvić, voditeljica je Ured za akademsku potporu i inkluzivnost pri Studentskom zboru Sveučilišta u Rijeci. Nina se aktivno bavi sportom i volontiranjem u gradu Rijeci gdje i živi.

Članovi

Valentina Car, studentica na fakultetu Zdravstvenih studija u Rijeci

potporassi@sz.uniri.hr

0955783720

Skip to content