Doživite svoju ljetnu filmsku avanturu!

SZSUR

svi 25, 2024

U ponedjeljak 27. svibnja u 15 sati na Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci stiže ekipa festivala Cinehill, mlađeg brata Motovunskog festivala, predvođena direktorom Igorom Mirkovićem. Oni će riječju i živim slikama predstaviti program ovogodišnjeg festivala. Iskoristite priliku da saznate sve o programima, smještaju, pogodnostima za studente, edukativnim radionicama i volontiranju.

Cinehlill je programski nastavak Motovun Film Festivala, s istom misijom i ciljevima – promocija autorskog filma, uz težnju da program odražava estetsku, geografsku i žanrovsku raznolikost. Cilj je izvući publiku izvan ‘zone komfora’ blockbustera i Netflixa, šireći filmske vidike prema manje zastupljenim kinematografijama i zahtjevnijim naslovima.

Uz želju da publici ponudi što kvalitetniju ‘duhovnu hranu’ te usklađeni omjer novih iskustava, spoznaja i zabave, važan dio koncepta Cinehilla decentralizacija je kulturne ponude i unaprjeđenje kvalitete života zajednice.

Cinehill u Gorskom kotaru proširuje programski koncept s filma i na druge umjetnosti, uključujući domaće pisce i nove značajne naslove na književnoj sceni te nove teme kao što su zelena budućnost i održivi razvoj, kao i eko-edukativne sadržaje.

Cinehill želi biti svojevrsni „inkubator“ za kreativne industrije budućnosti, uključujući studentsku populaciju i mlade profesionalce na početku karijere, kako bi stekli neprocjenjivo iskustvo timskog rada na velikim projektima. Prilika je ovo za upoznavanje istaknutih i iskusnih umjetnika, iskustva rada u kinematografiji te stjecanje znanja i kompetencija izvan vašeg studija.

Dođite na Građevinski fakultet u Rijeci u ponedjeljak 27. svibnja u 15 sati i saznajte kako se možete uključiti u ovu predivnu filmsku, umjetničku i kulturnu priču.

Više o CINEHILL festivalu pročitajte na: https://cinehill.eu/.

Detaljnije o mogućnostima voloniranja, sudjelovanja na radionicama i prijavama studentskih filmova saznajte OVDJE.

Povezane vijesti

YUFE akademija: Pub kviz i predavanja u povodu Dana Europe

YUFE akademija: Pub kviz i predavanja u povodu Dana Europe

Dragi studenti, drage studentice, Pozivamo sve studente i studentice na YUFE akademiju, niz događanja za zajednicu - predavanja, panela, izložbi, kvizova i radionica - koja se održavaju online, uživo, na engleskom jeziku ili na lokalnim jezicima deset...

Prijavi se za volontiranje na UNIRI konferenciji

Prijavi se za volontiranje na UNIRI konferenciji

Drage kolegice i kolege, u potrazi smo za volonterima/volonterkama za konferenciju koja se održava na Kampusu 18. - 21. lipnja. Ukoliko želite biti dio međunarodne konferencije i organizacijskog tima, pozivamo vas da nam se pridružite kao volonteri...

Izabrano novo Predsjedništvo SZPRAVRI!

Izabrano novo Predsjedništvo SZPRAVRI!

U četvrtak 12. listopada održana je 13. sjednica Skupštine Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Rijeci na kojoj je izabrano novo vodstvo Zbora: Predsjednik - Sandro Miličković Potpredsjednik - Stefan Mandić Glavni tajnik - Dino Markić Predstavnik u SZSUR - Patrik...

Share This
Skip to content