Studenti/ce i zaposlenici/e Sveučilišta u Rijeci ovom prilikom imaju mogućnost iskazati interes za cijepljenjem i korištenjem određenih usluga na Sveučilištu u Rijeci u suradnji s NZZJZ.

Navedeno je moguće ostvariti u NZZJZ kao i u studentskoj ambulanti na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.

U ambulanti na Kampusu će se pružati usluge za studente/ice Sveučilišta i njegovih sastavnica:

    • cijepljenje protiv HPV

Planiran tijek cijepljenja:

Obrazac koji je potrebno ponijeti sa sobom na cijepljenje, ovdje.

Odjel školske i adolescentne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, nastavlja javnozdravstvenu akciju cijepljenja protiv HPV-a za studente.

Namjera nam je da prije svega cijepimo studente s 2.dozom cjepiva protiv HPV-a, koji su 1.dozu dobili 14.12.2022. No, dobrodošli su svi koji su prošli put bili spriječeni ili nisu čuli za ovu akciju.

Stoga će akcija biti prema načelu „otvorenih vrata“.

Zainteresirani studenti će se cijepiti s devetvalentnim cjepivom protiv HPV-a. Cjepivo je registrirano za sve osobe od 9 godina nadalje. U Hrvatskoj se cjepivo primjenjuje kao gender neutral i preporučuje se do 25 godine starosti.

S obzirom da se potpuna zaštita postiže cijepljenjem s 3 doze cjepiva, 3.dozu cjepiva će primiti u lipnju 2023.

Obavijest o točnom terminu dobiti će pri dolasku na cijepljenje te kasnije uobičajenim kanalima komunikacije unutar Sveučilišta.

Ovo se odnosi na one koji su 1.dozu cjepiva primili polovicom prosinca 2022. Ostali će primiti svoje naredne doze u propisanim razmacima nastavno na početak procjepljivanja, kod svojih nadležnih studentskih liječnika.

Cijepljenje će se provoditi dana 15. 02. 2023. u ambulanti na Kampusu (Rijeka, Radmile Matejčić 5) i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ-Akvarij ( Rijeka, Krešimirova 52 a) od 8 00 do 19 00 sati.

Više podataka o HPV-u može se naći na poveznicama https://spolnozdravlje.hr/clanak.php?id=12359 ,

https://vaccination-info.eu/hr/informativni-clanci-o-bolestima/humani-papilomavirus-hpv ,

https://www.who.int/teams/health-product-policy-and-standards/standards-and-specifications/vaccine-standardization/human-papillomavirus .

Podatke o devetvalentnom cjepivu protiv HPV-a i cijepljenju može se pronaći na sljedećim poveznicama:

https://www.halmed.hr/Lijekovi/Baza-lijekova/Gardasil-9/11602/

https://www.hzjz.hr/aktualnosti/cijepljenje-protiv-humanog-papiloma-virusa-hpv/

https://www.who.int/teams/immunization-vaccines-and-biologicals/diseases/human-papillomavirus-vaccines-(HPV)

Važne informacije:

  1. Studenti koji su već prethodno potpuno cijepljeni protiv HPV-a, npr. u 8. r OŠ ili kasnije, ne trebaju dolaziti na revakcinaciju jer ista zasad nije potrebna.
  2. Studenti koji su započeli s cijepljenjem protiv HPV-a, neka isto završe kod svojih nadležnih studentskih liječnika prema dogovoru.
  3. Studenti na cijepljenje dolaze s MASKAMA jer se cijepe u zdravstvenim ustanovama, u kojima još uvijek postoji obveza nošenja zaštitnih maski.
  4. Studenti sa sobom na cijepljenje donose iskaznice o cijepljenju ili cijepne knjižice, ukoliko ih imaju, zbog osobne evidencije te ispisani obrazac, kojeg će dobiti u prilogu.

Ukoliko netko od studenata nema cijepnu knjižicu, na mjestu cijepljenja će dobiti potvrdu o cijepljenju

  1. Ako neki student pri dolasku, zbog privremene kontraindikacije ne bude cijepljen, dobiti će informaciju kada i gdje može započeti s cijepljenjem.
  2. Ukoliko se dogodi da se neki od studenata mora odjaviti s upisne liste za navedeni termin, može se naknadno javiti nadležnom studentskom liječniku za cijepljenje protiv HPV-a, čije kontakte može pronaći na poveznici, ovdje.

 7. Prijava za cijepljenje je moguća do 12.12.2022. u 22 sata.*

*zbog nabavke dostatne količine cjepiva

 

 

Interes za navedenim možete iskazati putem poveznice, ovdje.

 

 

 

 

Share This
Skip to content