10 dana akcije protiv orušavanja reproduktivnih prava

SZSUR

ruj 27, 2016

pariter-10-danaPoštovani,

Iznimno nam je drago pozvati vas da se uključite u aktivnosti u sklopu manifestacije 10 dana akcije protiv orušavanja reproduktivnih prava, koju organizira udruga PaRiter.

Cilj manifestacije je ukazati na kontinuirano urušavanje ženskih reproduktivnih prava u Republici Hrvatskoj i na nedostatak volje odgovornih struktura da se zdravstvena skrb iz domene reproduktivnog zdravlja žena poboljša. U sklopu toga pozivamo vas da se nam pridružite:

–          28. rujna od 11 do 12.30 sati na informativnom štandu na Jelačićevom trgu u Rijeci na kojem će javnosti biti predstavljene preporuke Odbora za uklanjanje diskriminacije Ujedinjenih naroda i na kojem će biti moguće potpisati peticiju namijenjenoj Vladi RH i Ministarstvo zdravlja.

–          3. listopada u 14. sati na okruglom stolu „Kako akademska i aktivistička zajednica mogu utjecati na prepoznavanje i ostvarivanje reproduktivnih prava građanki“ koji će se održati u prostoru Akvarija – Studentskog centra na Kampusu. Gošće okruglog stola su doc. dr. sc. Sanja Bojanić, izvršna direktorica CAS-a, prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, direktorica CAS-a i prorektorica za studije i studente, dr. sc. Brigita Miloš, voditeljica Centra za ženske studije Filozofskog fakulteta u Rijeci i Marinella Matejčić, predstavnica mreže Astra Youth i članica udruge PaRiter.

Također vas pozivamo da potpišete peticiju kojom se od Vlade RH i Ministarstva zdravlja zahtjeva prestanak urušavanja ženskih reproduktivnih prava i ulazak Hrvatske među zemlje koje prepoznaju važnost žena i njihovih potreba! Peticiju je do sada potpisalo više od 800 građana. Peticije je dostupna on-line te je možete potpisati na poveznici.

Više o manifestacije možete pročitati na internetskoj stranici udruge ili na Facebook eventu.

Lijep pozdrav

tim udruge PaRiter

Povezane vijesti

Doživite svoju ljetnu filmsku avanturu!

Doživite svoju ljetnu filmsku avanturu!

U ponedjeljak 27. svibnja u 15 sati na Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci stiže ekipa festivala Cinehill, mlađeg brata Motovunskog festivala, predvođena direktorom Igorom Mirkovićem. Oni će riječju i živim slikama predstaviti program ovogodišnjeg...

Prijavi se za volontiranje na UNIRI konferenciji

Prijavi se za volontiranje na UNIRI konferenciji

Drage kolegice i kolege, u potrazi smo za volonterima/volonterkama za konferenciju koja se održava na Kampusu 18. - 21. lipnja. Ukoliko želite biti dio međunarodne konferencije i organizacijskog tima, pozivamo vas da nam se pridružite kao volonteri...

Izabrano novo Predsjedništvo SZPRAVRI!

Izabrano novo Predsjedništvo SZPRAVRI!

U četvrtak 12. listopada održana je 13. sjednica Skupštine Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Rijeci na kojoj je izabrano novo vodstvo Zbora: Predsjednik - Sandro Miličković Potpredsjednik - Stefan Mandić Glavni tajnik - Dino Markić Predstavnik u SZSUR - Patrik...

Share This
Skip to content