SZ BIOTECH provodi projekt FoodGutBrain koji stavlja naglasak na važnost pravilne prehrane koja posljedično utječe na mikrobiom crijeva, a konačno i na naše ponašanje.

Provedbu projekta dijelimo na istraživački rad u laboratoriju te interakciju i uključivanje većeg broja sudionika u raspravu o tematici. Općenite informacije o provedbi projekta nalaze se u priloženom pdf dokumentu Informacije o projektu FoodGutBrain, ali izdvajamo sljedeće:

  • Studentski znanstveno-istraživački rad proveo se pod mentorstvom dr.sc. Ane Filošević i dr.sc. Rozi Andretić Waldowski u Laboratoriju za bihevioralnu genetiku Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci te u suradnji sa Znanstveno edukacijskim centrom u Višnjanu.
  • Kako smo trenutno još uvijek na oprezu te ograničeni zbog COVID 19 pandemije, drugi dio projekta provodimo u on-line verziji provedbom ankete i kviza te održavanjem webinar-a za širu javnost.

Projekt je podržan sredstvima Zaklade Sveučilišta u Rijeci i sredstvima instituta Oikon d.o.o.

Svi zainteresirani za sudjelovanje pozvani su na uključivanje u projekt FoodGutBrain kontaktiranjem voditelja projekta na: rubinicmr@gmail.com

Ostale poveznice: https://oikon.hr/oikon-supports-student-research-project-foodgutbrain/

Skip to content