Zakon o obavljanju studentskih poslova – obavijest

SZSUR

stu 6, 2018

Dana 31. listopada 2018. godine u Narodnim novinama objavljen je Zakon o obavljanju studentskih poslova, te stupa na snagu osam dana od dana objave odnosno 8. studenog 2018. godine.

Prema obavijesti (neslužbenoj) dobivenoj od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te Studentskog centra Sveučilišta u Rijeci, Ministarstvo je u kontaktu sa studentskim centrima u Republici Hrvatskoj putem Zajednice studentskih centara.

Prema riječima MZO, ustanove imaju rok od 60 dana da usklade svoje poslovanje te to ne bi smjelo utjecati na pravo studenata na obavljanje studentskog posla.

U slučaju da pravo na obavljanje posla bude onemogućeno, iz MZO navode da im se obratite na email visokoobrazovanje@mzo.hr, a mi Vas molimo da pošaljete kopiju poruke na ured@sz.uniri.hr.

Studentski centar Rijeka u ponedjeljak 5. studenog na svojoj Facebook stranici navodi:

OBAVIJEST IZVANREDNIM STUDENTIMA

Poštovane studentice i studenti,

dana 31.10.2018. godine u Narodnim novinama (NN 96/2018) objavljen je Zakon o obavljanju studentskih poslova koji stupa na snagu dana 08.11.2018. godine.
Ustanove imaju rok od 60 dana da usklade svoje poslovanje.
Studentski centar Rijeka će na svojim stranicama dana 07.11.2018. godine objaviti točan postupak učlanjenja i način podizanja ugovora što će biti utvrđeno na sastanku Zajednice svih Studentskih centara RH sutra, 06.11.2018.

Izvanredni studenti će moći realizirati svoje pravo na rad već od 08.11.2018. na šalteru Student servisa u Kampusu; Radmile Matejčić 5; Rijeka.

 

Zakon o obavljanju studentskih poslova možete preuzeti ovdje.

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content