Time to move Rijeka 2017

SZSUR

lis 3, 2017

Pod motom „Otkrij kako doživjeti Europu“ Centar tehničke kulture Rijeka, jedan od 17 hrvatskih Eurodesk multiplikatora, poziva sve mlade osobe koje žele putovati te usput učiti, volontirati ili raditi na informativnu radionicu u Rijeci koja će se održati u srijedu, 11. listopada, s početkom u 13 sati.

Četvrtu godinu za radom CTK Rijeka uključuje se u europsku kampanju Time to move kako bi mlade informirao o mogućnostima za mobilnost koje im se pružaju kroz europske programe. Mladi će tako tijekom listopada moći dobiti informacije o programu Erasmus+, najvećem europskom programu za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, u sklopu kojeg mogu otići na studentsku razmjenu, razmjenu mladih ili volontersku službu.

U srijedu, 11. listopada, informativno događanje započinje s predavanjem Erasmus+ mogućnosti za pojedince koje će okupljenima pružiti uvid u program Erasmus+, točnije razmjene mladih, Europsku volontersku službu i Europske snage solidarnosti. U 14 sati predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje predstavit će projekt Your First EURES Job koji omogućuje mladoj osobi da pronađe posao u europskoj tvrtki te daje financijsku potporu pri selidbi, prijevodu diplome ili učenju jezika zemlje u kojoj je pronađen poslodavac. Trideset minuta kasnije počinje radionica Zgrabi svoju priliku! na kojoj će prisutni moći saznati kako se što bolje predstaviti svoja znanja i vještine kroz životopis ili molbu. Druženje u Rijeci završava radionicom Strukturirani dijalog – što i kako? koju će održati predstavnice udruge Delta, a tijekom te radionice mlade osobe će moći saznati kako i oni mogu sudjelovati u donošenju odluka koje se tiču baš njih. Prijave za radionicu vrše se putem internetske stranice CTK Rijeka, a više informacija o riječkom događanju saznajte u Facebook eventu Time to move 2017 Rijeka.

Sudjelovanje na radionici je besplatno za sve sudionike.

Cilj europske kampanje Time to move je povećanje svijesti mladih o mogućnostima i dobrobitima koje im donosi mobilnost. Provedbu informativnih radionice financijski podupiru Primorsko-goranska županija, Agencija za mobilnost i programe EU te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Program preuzmite ovdje.

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content