Sudjeluj u postupku izmjena Pravilnika o državnim stipendijama

SZSUR

velj 20, 2017

S ciljem dizajniranja što učinkovitijeg sustava dodjele državnih stipendija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja pokreće postupak javne rasprave za Nacrt Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju na temelju socio-ekonomskog statusa, kako bi od ključnih dionika dobilo relevantne povratne informacije.

Javna rasprava otvorena je 15 dana, zato što se prijedlog modela uvjeta i načina ostvarivanja prava na državnu stipendiju oslanja u najvećoj mjeri na prethodni model u postojećem Pravilniku uz manje izmjene, ali i zbog procedura Strukturnih fondova jer se u ožujku planira prijaviti projekt za dodjelu dodatnih stipendija iz Europskog socijalnog fonda kako bi se proširio obuhvat studenata koji mogu ostvariti pravo na državnu stipendiju s postojećih 5.300 na 10.000 stipendija.

Navedeno se planira već za natječaj za akademsku godinu 2016./2017., nužno je što prije krenuti u proceduru te je stoga i rok za javno savjetovanje kraći.

Povratna informacija o procesu savjetovanja bit će objavljena u sustavu E-savjetovanja, ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do: 4. ožujka 2017. godine.

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content