Sudjelovali smo u “Danima kolektivne sadnje drveća”

SZSUR

lis 27, 2019

Prva akcija sadnje stabala na Kampusu početak je ozelenjavanja i uređenja područja Kampusa koje će se provoditi kontinuirano, po fazama, ovisno o planiranom razvoju, ali i kalendaru sadnje koji diktira izbor sadnica tijekom godišnjih doba, i dio je tzv. zelenih politika i aktivnosti koje Sveučilište u Rijeci poduzima u pogledu zaštite prirode od onečišćenja te aktivnostima koje slijede i u cilju snažnije integracije Kampusa kao kvarta u tkivo grada.

Sveučilište u Rijeci organizacijom ove akcije sadnje 10 mladica drena simbolički želi označiti početak procesa pošumljavanja Kampusa, a ujedno ovom akcijom i uklapanjem u itinerer građanske inicijative „Dani kolektivne sadnje drveća“ podržava aktivizam na globalnom nivou u cilju smanjenja onečišćenja planete, povezavši još aktivnost s programima iz 27 susjedstava u okviru EPK.

Simboličkom stvaranju prvih zasada mladica drena u subotu pridružit će se i đaci OŠ Vladimir Gortan likovnim aktivnostima te svojim angažmanom doprinijeti cilju da zajedno stvaramo uvjete za dobar i ugodan život u gradu.

Akciju sadnje organizirali su Rektorat Sveučilišta u Rijeci, Studentski centar Rijeka i Kampus kreativni tim – „Susjedstvo Kampus“ u sklopu programskog pravca 27 susjedstava EPK 2020.  u suradnji sa studentima i predstavnicima Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

Prvu sadnicu zasadila je Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija uz pomoć prorektora prof. dr. sc. Alena Ružića, ravnatelja Studentskog centra Sveučilišta u Rijeci Dinka Jurjevića i predsjednicu SZSUR Teu Dimnjašević.

Predsjednici Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci drugu sadnicu su pomogle posaditi studentice Učiteljskog fakulteta uz mlade snage, buduće studente.

Kako je sve jučer izgledalo možete vidjeti u galeriji.

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content