STUP – 1. Nacionalni kongres studentskog predstavništva

SZSUR

tra 19, 2019

Dragi studenti, nastavnici i suradnici!

S velikim zadovoljstvom pozivamo vas na 1. Nacionalni kongres studentskog predstavništva (STUP), koji organiziraju predstavnici studenata na Sveučilištu u Rijeci.

 

Ove godine teme su:

  1. Osiguranje kvalitete u visokom obrazovanju (studentske ankete, ocjenjivanje…)
  2. Studentski zakoni i propisi (novi Zakon o obavljanju studentskih poslova…)
  3. Primjeri dobre prakse iz područja studentskog predstavništva (studentski zborovi Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije)

Teme su namijenjene svim studentima našega Sveučilišta, a obavezno je sudjelovanje svih predstavnika studenata sa sastavnica, te se mogu prijaviti i svi studenti potpuno besplatno na poveznici.

Svim sudionicima osigurani su doručak i ručak za vrijeme trajanja kongresa (petak 26. travanj 9:00 sati-19:00 i subota 09:00-16:00 sati), a svi polaznici dobiti će certifikat o sudjelovanju s popisom stečenih znanja. Cilj je studente aktivirati u području njihovih prava, osnovnih spoznaja o studiju i studentskom predstavništvu.

Želimo saznati što možemo učiniti za studente na našem Sveučilištu, pokazati im kako izgraditi uspješnu studentsku organizaciju i potaknuti promjene na lokalnoj i nacionalnoj razini!

Sponzor kongresa je ERSTE banka, a gosti su nam predsjednik Europske Studentske Unije te članovi izvršnog odbora, studentski predstavnici sa Sveučilišta u Ljubljani, iz Studentskog Parlamenta Univerziteta Crne Gore te Unija studenata Filozofskog fakulteta Banja Luke.

Također, gosti su i pomoćnica ministrice izv. prof. dr. sc. Ivana Franić, članovi Agencije za znanost i visoko obrazovanje, rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Snježana Prijić- Samaržija, Mike Lewis zaposlenik studentske unije Velike Britanije te Ewe Lewis iz Student Partnerships for Quality Scotland.

PRIJAVITE SE OVDJE

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content