Sajam stipendija – online edition

SZSUR

stu 24, 2020

Sajam se održava od 10 do 17 sati putem platforme ZOOM.

Kako potaknuti studente na bavljenje vannastavnim aktivnostima jedno je od pitanja koje se u posljednje vrijeme često postavlja u redovima studentskih predstavnika.

342 nije samo broj već predstavlja broj izabranih studentskih predstavnika na ovogodišnjim studentskim izborima na ukupno 16 sastavnica Sveučilišta u Rijeci. Broj studentskih predstavnika koji se biraju u studentske zborove sastavnica Sveučilišta određen je u minimumu Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju koji propisuje da studentski predstavnici, koje sukladno statutu biraju sami studenti, čine najmanje 15% ukupnog broja članova Vijeća.

Na posljednjoj sjednici Skupštine osnovana je radna skupina za izradu akta kojim će se propisati prava i obveze studentskih predstavnika bilo izabranih na izborima ili onih koje zborovi imenuju za obavljanje određenih aktivnosti.

U dosadašnjem radu zaključeno je da je prvenstveno potrebno otkloniti sve one demotivirajuće čimbenike koji utječu na studente i odvraćaju ih od bavljenja studentskim predstavništvom.

Vezano za ovu temu održati će se i u sklopu Sajma stipendija – SASTalk:

  • Kako aktivirati studente u zajednici – primjeri dobre prakse Sveučilišta u Rijeci
    Predstavljanje „community engagement“ iskustava Sveučilišta u Rijeci
Za pristup predavanju klikni ovdje.

Početak: 11:30 do 12:00 sati
Moderator: Thomas Farnell, IRO
Govornici:
Bojana Ćulum, Sveučilište u Rijeci
Sarah Czerny, Sveučilište u Rijeci
Predstavnici studenta Sveučilišta u Rijeci

Program sajma možete preuzeti ovdje.

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content