RIJEKA DOMAĆIN SVJETSKOG SVEUČILIŠNOG PRVENSTVA U RUKOMETU

SZSUR

velj 7, 2018

Nakon europskih sveučilišnih igara 2016. Rijeka će ove godine ugostiti još jedno sportsko sveučilišno natjecanje.  Ovaj put riječ  je o Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u rukometu ( WUC  handball 2018).

Riječki športski sveučilišni savez u suradnji s Hrvatskim akademskim sportskim savezom i Sveučilištem u Rijeci će od 30.07. do 05.08.2018. ugostiti najbolje svjetske sveučilišne rukometne reprezentacije.

Spomenuto natjecanje je prvo ekipno svjetsko sveučilišno natjecanje koje se održava u Hrvatskoj, stoga  Rijeka može biti ponosna na dodijeljeno domaćinstvo. Takvoj odluci doprinijelo je iskustvo u organiziranju sportskih događanja.

Tijekom prvenstva očekuje se preko 600 sudionika iz 28 zemalja sa 5 kontinenata o kojima će se brinuti preko 140 volontera.  U realizaciji će sudjelovati  i  Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci koji  je putem  „Natječaja Održivost“ za ovaj projekt osigurao 17.000 kn.

Nakon 2016. dvorana Zamet opet će gorjeti pod stopalima mladih i ambicioznih sportaša.

Sretno rukometašice i rukometaši!

 

Više o tome možete pročitati na: https://www.unisport.hr/hr/node/684 , a više informacija pronaći na: http://www.wuchandball2018.uniri.hr/

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content