Projekt RADAя

SZSUR

stu 17, 2021

Što je projekt RADAя?

Riječ je o besplatnom programu reintegracije na tržište rada 40 neaktivnih mladih osoba u NEET statusu s područja Primorsko-goranske županije kroz osposobljavanje za radnike na visinskim radovima, voditelje brodica B i C kategorije, administratore u sportskim organizacijama i asistente na EU projektima.

Što projekt RADAя nudi svojim korisnicima?

Korisnici će kroz projekt RADAя dobiti priliku za razvoj digitalnih i jezičnih vještina i stjecanje međunarodno priznatih diploma te se osposobiti za jedno ili više aktualnih zanimanja – radnika na visinskim radovima, voditelja brodice B i C kategorije, administratora u sportskim organizacijamailiasistenta na EU projektima.

Iskustvo potrebno za bavljenje ovim zanimanjima korisnici će steći kroz volonterski angažman u sportskim organizacijama i udrugama s područja tehničke kulture.

Tijekom reintegracije, mentori će korisnicima na raspolaganje staviti svoja znanja i vještine vezane za proces (samo)zapošljavanja kako bi im olakšali donošenje odluka vezane za odabir budućeg zanimanja.   

→ Tko se može prijaviti na sudjelovanje u projektu RADAя?

Na sudjelovanje u projektu RADAя mogu se prijaviti mlade osobe u NEET statusu (eng. not in education, eployment or training), točnije – mladi od 15 do 29 godina koji ne rade, nisu u sustavu redovitog obrazovanja niti u sustavu obrazovanja odraslih i pri tome nisu registrirani u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

→ Kako se prijaviti?

Prijave za projekt RADAя moguće su putem online prijavnice na Internet stranici CTK Rijeka (https://www.ctk-rijeka.hr/hr/prijavi-se-na-projekt-radar) ili dolaskom u Centar tehničke kulture Rijeka (Školjić 6, Rijeka) gdje uživo možemo razjasniti sve detalje i zajednički ispuniti svu dokumentaciju potrebnu za prijavu na projekt.

Facebook: @ctkri / Instagram: @ctkrijeka

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content