Nastavlja se pritisak na studentske predstavnike!

SZSUR

sij 27, 2017

Prvenstveno želimo pojasniti netočne navode vezano za imenovanja za koja nas mediji prozivaju.

Najvažnije jest da se Studentski zbor nije pozivao na nikakve „zakonske nedorečenosti“, već na jasnu namjeru Zakona da omogući studentskom predstavničkom tijelu da u Senat izabere one predstavnike koje smatra najkvalitetnijima i dostojnijima ove funkcije, što je u skladu sa svim pravilima i učinjeno.

Također, među trenutnim studentskim predstavnicima i zamjenicima u Senatu nalaze se osobe koje su, između ostaloga:

– bili predsjednici Studentskog zbora Sveučilišta u dva mandata

– dobitnici rektorove i dekanovih nagrada (najvećeg sveučilišnog priznanja za studente) i posebne zahvale za studentski aktivizam

– dobitnici rektorovih i dekanovih nagrada za akademsku izvrsnost

– dobitnici rektorove nagrade za volonterstvo

Nadamo se da je iz navedenoga jasno da su imenovani studenti i više nego dostojni predstavnici svih studenata našeg Sveučilišta u njegovom najvišem tijelu, što su i drugi članovi Senata (dekani i pročelnici) potvrdili.

ODLUKA SENATA 

Kao što smo naveli i u prošloj objavi na ovu temu, nastavljamo se boriti za naše studente ovakvim pokušajima usprkos, a Novi list neka nastavi objavljivati naručene članke i to od onih kojima studentski interesi predstavljaju samo smetnju i prepreku.

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content