Pozivaju se studenti Sveučilišta u Rijeci da se prijave za sudjelovanje u Programu i iskoriste jedinstvenu priliku za stjecanje novih znanja i vještina u području održivog razvoja!

SZSUR

lis 30, 2019

Program cjeloživotnog učenja „Modeli sprečavanja bacanja hrane u kućanstvima, poduzećima i ustanovama”  organizira se u sklopu projekta ‘Hrana i zajednica’ a održat će se 4. i 5. studenog 2019. na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Sprječavanje nastanka otpada od hrane prepoznato je kao prioritetno područje na razini Europske Unije, koja se obvezala u narednom desetljeću smanjiti količinu otpada od hrane za 50%. Za dostizanje ovog cilja planiraju se uložiti znatna financijska sredstva kroz koordinirane programe sadržane u različitim javnim politikama (poput najavljenog “European Green Deal” nove predsjednice Europske Komisije Ursule von der Leyen).

Stoga smo odlučili u sklopu projekta ‘Hrana i zajednica’ studentima kroz interdisciplinarni program ponuditi priliku za stjecanjem specijaliziranih znanja usklađenih s potrebama tržišta rada na razini Europske Unije, te tako povećati njihovu zapošljivost po završetku obrazovanja.

Program je namijenjen studentima Sveučilišta u Rijeci koji žele steći dodatna znanja i vještine u području održivosti sustava proizvodnje i potrošnje hrane, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastajanja otpada od hrane na razini kućanstava, poslovnih subjekata i javnih ustanova kao i mogućnostima i načinima doniranja hrane u Republici Hrvatskoj.

Program će se ukupno izvoditi kroz dva dana (7 h svaki dan uz pauzu za ručak koji je osiguran za sve polaznike) a sastoji od teorijskoj i praktičnog dijela. Prvog dana održat će se teorijski dio programa dok će drugog dana programa biti organizirane radionice na kojima će polaznici uz mentorstvo predavača kreirati inovativna rješenja za smanjenje nastanka otpada od hrane. Obveze polaznika su sudjelovanje u oba dana bez izostajanja, budući da je program zamišljen kao cjelina te se svaki dio nadograđuje na prethodni.  Svim će se polaznicima po završetku programa uručiti Potvrde o sudjelovanju u programu.

Organizatori programa su Ekonomski fakultet u Rijeci, Udruga Centar za kulturu dijaloga i Zelena Akcija.

Studenti se na dvodnevni program mogu prijaviti putem sljedećeg linka :
https://forms.gle/U5vASgvhTfx3AE7Y8

Sudjelovanje u programu je besplatno. Broj polaznika je ograničen, te će odabir sudionika biti određen prema najbržim prijavama. Također, prednost sudjelovanja imaju studenti koji do sada nisu sudjelovali u aktivnostima projekta ‘Hrana i zajednica’.

Prijavljeni sudionici bit će pravovremeno obaviješteni o detaljima i rasporedu održavanja programa.

Za sva pitanja slobodno nam se obratite na mail adresu hranaizajednica@cekade.hr

Više na mrežnim stranicama, ovdje.

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content