Poziv riječkim studenticama i studentima u akciji koja mijenja Rijeku!

SZSUR

ožu 17, 2021

Poziv riječkim studenticama i studentima na sudjelovanje u projektu Ulična oaza – dijalog s mladima o urbanom prostoru. Cilj je osmisliti kako (pre)urediti dio sveučilišnog kampusa (ex Tenk) da postane ljepši, ugodniji i više eko

Javi se ako:

  • zanima te uređenje prostora/dizajn/street art
  • zanima te film/video
  • voliš besplatnu hranu na svim aktivnostima 
  • želiš zabavu i druženje s kolegama iz raznih riječkih škola i fakulteta
  • zanima te ekologija i održivi razvoj
  • želiš utjecati na izgled svojeg grada
  • želiš naučiti nove kreativne vještine

Tijekom 4 dana volonterske akcije bit ćete podijeljeni u dvije grupe: jedna grupa će uređivati prostor na kampusu, a druga grupa će snimati proces video kamerom te raditi završni film.

S vama će raditi mentori u obje aktivnosti kako bi stekli nova znanja i vještine. Sve što vam treba je interes i malo avanturističkog duha! 

Mogućnosti su raznolike: možda ćete urediti dio javnog prostora na kojem se mladi mogu družiti, možda ćete raditi grafite, oslikavati, izrađivati i postavljati stvari od drva, plastike i drugih materijala, možda ćete zasaditi urbani vrt, urediti dio prostora za skejtanje, košarku ili neki drugi sport.

Video grupa naučiti će čitav proces stvaranja edukativnog videa koji će služiti kao uputa novim generacijama mladih kako uspješno provesti volontersku akciju. Naučit ćete sve od planiranja, snimanja, pa do montaže i prezentacije vašeg video rada.

Na kraju akcije imat ćete priliku predstaviti svoj rad Sveučilištu i široj javnosti grada Rijeke.

Radionice će se održati krajem travnja i početkom svibnja.

Prijave se zaprimaju do 1. travnja 2021. ispunjavanjem obrasca.


Organizatori:

U svemu ćete imati pomoć Udruge Filmaktiv, Udruge Delta, Sveučilišta u Rijeci te Grada Rijeke, koje će vam pomoći  razviti i ostvariti originalne ideje.

Udruga Filmaktiv već 15 godina promovira filmsku i video kulturu, provodi radionice, surađuje sa srodnim udrugama iz Rijeke i Hrvatske na raznim projektima kao partner i suradnik na projektima, tehnička potpora (dokumentiranje događaja koje te udruge organiziraju). Filmaktiv je jedan od osnivača Saveza udruga Molekula. S partnerima iz Saveza udruga Molekula upravlja prostorima Palacha i Filodrammatice u Rijeci.

Udruga Delta preko deset godina mladima od 15-30 godina omogućuje realizaciju svojih želja kroz potporu u osmišljanju, razvoju i provedbi projekata. Potiče mlade na aktivno uključivanje za dobrobit zajednice, te razvija znanja i vještine koje su za to potrebne.

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content