Povećanje prava na prehranu za studente iz okolice Rijeke

SZSUR

sij 27, 2017

Prehrana je jedno od najvažnijih pitanja studentskog standarda, a Ministarstvu znanosti i obrazovanja upućen je prijedlog Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci za povećanja broja mjesta s višom razinom prava za prehranu.

Do sada su studenti s prijavljenim prebivalištem i boravištem u Primorsko-goranskoj županiji imali  odobreno pravo na prehranu razinu 1, s izuzetkom studenata koji dolaze iz Crikvenice, Čabra, Delnica, Novog Vinodolskog, Vrbovskog, Broda Moravice, Fužina, Lokva, Mrkoplja, Ravne Gore, Skrada i Vinodolske općine te s otoka Cresa, Krka, Lošinja i Raba. Studenti iz navedenih mjesta imali su pravo na prehranu razine 2, to jest pravo na potporu za dva kompletna subvencionirana obroka dnevno.

Od donošenja te odluke 2014. godine do danas uočavamo da je viša razina prava na prehranu potrebna i studentima unutar županije koja su slabije prometno povezana. Uvažavajući to da studenti zbog obaveza ne mogu putovati do boravišta ili prebivališta kad je ono udaljeno minimalno sat vremena, predlažemo proširenje broja mjesta i na sljedeće: Zlobin, Poljane, Veprinac, Rukavac, Klana, Studena, Lisac, Škalnica, Lisac Brgud, Zvoneća, Mune, Rupa, Lipa, Brce, Mošćenička Draga, Medveja, Mošćenice, Brseč i Zagore.

U slučaju da Ministarstvo prihvati prijedlog, takva odluka bi značajno povećala broj mjesta iz kojih studenti imaju pravo na dva puna subvencionirana obroka i olakšala studiranje studentima s prebivalištem i boravištem u dodatnih 19 mjesta.

Dopis SZSRU upućen Ministarstvu možete preuzeti ovdje.

Odluka Ministarstva iz 2014. godine ovdje.

Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata možete preuzeti ovdje.

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content