Panel rasprava na temu „STEM & djevojke“

SZSUR

velj 6, 2020

Grad Rijeka vas poziva da se pridružite događanju naziva

STEM&djevojke, 11. veljače 2020. u Ri Hubu, s početkom u 13 sati

 koje, povodom Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti, organizira Grad Rijeka, u okviru Programa za mlade Grada Rijeke.

Cilj skupa je potaknuti raspravu o izazovima s kojima se suočavaju djevojke i žene u STEM (science, technology, engineering i mathematics) području te doprinijeti razbijanju rodno uvjetovanih predrasuda.

U panel raspravi i prezentaciji uspješnih projekata sudjelovat će:

  • dr.sc. Rajka Jurdana Šepić, redovita profesorica Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci,
  • Jana Blažević Marčelja, mag. oec., voditeljica edukacijskog centra i savjetnica za pokretanje poduzetničkog pothvata i cjenovne strategije – Step Ri znanstveno – tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci,
  • Sanjin Smajlović, bacc. inf. predavač, informatičar i grafički dizajner u Centru tehničke kulture Rijeka.

Nakon događanja izradit će se preporuke u smjeru poticanja jednakosti i uključivanja djevojčica i dječaka u STEM područje već od najranije dobi.

Iako je namijenjeno u prvom redu mladima i osobama koje rade s mladima, otvoreno je za sve koje ova tema zanima.

Broj mjesta za sudjelovanje je ograničen pa molimo sve zainteresirane da svoj dolazak najave putem e-maila: mirela.pasic@rijeka.hr najkasnije do 10. veljače 2020. godine.

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content