Održana 9. sjednica Skupštine SZSUR

SZSUR

velj 25, 2017

U petak 24. veljače 2017. godine s početkom u 17:00 sati održana je 9. sjednica Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci

Sjednica je završila u 20:33 sati.

Dnevni red i njegovu nadopunu možete preuzeti ovdje ovdje.

Potvrđeni zapisnici prethodnih sjednica:

Skupština je osim redovitih točaka kao što su izvještaj predsjednika i voditelja ureda Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci po jednoglasno (21 glas) usvojenom dnevnom redu, raspravljala i o postupcima predstavnika studenata u stručnim tijelima Sveučilišta u Rijeci.

Nakon provedene rasprave, donesena je Odluka o prijedlogu pokretanja postupka razrješenja člana Vijeća časti, kolege Matea Matijevića s 13 (trinaest) glasova ZA, 5 (pet) PROTIV i 3 (tri) suzdržana.

Uslijed izglasavanja nepovjerenja kolegi Mateu Matijeviću studentu Pravnog fakulteta, Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci je donijela Odluku o prijedlogu imenovanja predstavnika studenata u Vijeću časti, kojom je kolegica Dora Nikolla predložena Senatu Sveučilišta za novog člana Vijeća časti iz redova studenata, također studentica Pravnog fakulteta.

Vijeće časti – tijelo je čija je glavna svrha provedba i očuvanje standarda propisanih u Etičkom kodeksu Sveučilišta. Vijeće časti tako prati usklađenost pravnih akata Sveučilišta s Etičkim kodeksom te prema potrebi predlaže Senatu izmjene i dopune Etičkoga kodeksa, koordinira rad Etičkih povjerenstava i drugih tijela koja provode Etički kodeks,  te u određenim slučajevima zaprima prijave o povredi Etičkoga kodeksa te provodi propisani postupak.

Relevantni dokumenti: Etički kodeks Sveučilišta u Rijeci

Povodom izbora za rektora Sveučilišta u Rijeci za mandatno razdoblje 2017./2021. godinu, Skupština Studentskog zbora nakon sastanaka vezano za pripremu pitanja kandidatima i održane panel rasprave “Res, non verba” u organizaciji SZSUR, raspravila je o kvaliteti i povjerenju kandidatima za rektora.

Jedna od točki dnevnog reda bila je i Natječaj Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci za financiranje studentskih programa u 2017. g. te je zaključeno kako će preliminarni rezultati biti objavljeni najkasnije 8. ožujka 2017. g. od kada će teći rok za žalbe. Žalbe će se predavati posredstvom aplikacije.

Donesene su i Odluke o prijedlogu imenovanja u:

Povjerenstvo za program kreditiranja studenata Sveučilišta u Rijeci

  • Uremović Kristian, Sveučilišni odjel za fiziku i
  • Ines Šoštarić, Učiteljski fakultet

Odbor za osiguravanje i unapređivanje kvalitete Sveučilišta

  • Franka Zlatić, Filozofski fakultet

Povjerenstvo za evaluaciju statusa znanstvene, znanstveno-nastavne, nastavne i stručne baze

  • Antonia Plišić, Fakultet zdravstvenih studija

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content