Na krilima samostalnosti

SZSUR

ožu 21, 2018

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci započeo je s jedinstvenim projektom naziva „Na krilima samostalnosti- radionice za osnaživanje mladih u postupku izlaska iz sustava alternativne skrb“.

Ovaj projekt provodi se s ciljem osnaživanja mladih koji su u procesu izlaska iz sustava alternativne skrbi, točnije grupom srednjoškolaca u Centru za pružanje usluga u zajednici Izvor iz  Selca. Alternativna skrb pojam je koji obuhvaća mlade koji su smješteni u dječje domove, odgojne ustanove i udomiteljske obitelji. Ciljevi projekta bit će razvijanje praktičnih vještina u području: stanovanja, zapošljavanja, obrazovanja i financija. Projekt će se provesti kroz ciklus radionica koje su osmislili i koje će voditi Ines Šoštarić i Kruno Topolski.

 

Ovim projektom želimo pomoći lokalnoj zajednici i olakšati mladima iz Centra ulazak u njihov budući samostalan život. Razlog zašto smo se odlučili za ovaj projekt jesu istraživanja koja navode da mladi koji se pripremaju na izlazak iz skrbi i oni koji već neko vrijeme žive samostalno ukazuju na mnoštvo problema s kojima se susreću, a na koje nisu pripremljeni. I dok se odrastanje mlade osobe događa postepeno uz podršku obitelji, specifičnost mladih koji izlaze iz alternativne skrbi jest u tome da se njihov proces odrastanja događa naglo, nejednako, pod pritiskom i puno ranije od njihovih vršnjaka. Sukladno tome ovi se mladi susreću s mnogobrojnim poteškoćama predstavljajući posebno ranjivu skupinu mladih. Nadamo se da je ovaj projekt samo početak te da ćemo osvijestiti potrebu ovih mladih za posebnu pomoć koja im je potrebna kako bi lakše kročili u samostalan život.

 

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content