Međunarodna radionica „Inovativna interpretacija industrijske baštine“ Rijeka: POZIV ZA SUDIONIKE IZ HRVATSKE

SZSUR

tra 24, 2018

Centar za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci i „Culture Hub Croatia“ – Platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu i pozivaju zainteresirane osobe iz Hrvatske na sudjelovanje u međunarodnoj radionici „Inovativna interpretacija industrijske baštine“ koja će se održati od 16. – 29. rujna ove godine.
Radionica se organizira u suradnji s European Heritage Volunteers iz Njemačke, a u sklopu integriranog programa „Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine“, sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Radionica će okupiti grupu od deset volontera iz čitave Europe.

Cilj radionice je izrada prijedloga za inovativnu interpretaciju broda „Galeb“ i Palače Šećerane u sklopu bivšeg industrijskog bloka Rikard Benčić koji će nakon obnove postati dio Muzeja Grada Rijeke.

Motorni brod Galeb izrađen je u Genovi kao trgovački brod, no već 1943. on postaje njemački ratni brod, minopolagač koji je nakon bombardiranja bio 10 godina pod morem. Po vađenju potpuno je preuređen te korišten kao školski brod Jugoslavenske ratne mornarice poznat po brojnim dalekim putovanjima Josipa Broza Tita.

Upravna zgrada Rafinerije šećera je velebna kasnobarokna palača izgrađena 1786. godine, prvotno je korištena za potrebe šećerane, a zatim postaje dijelom Tvornice duhana koja je radila od 1851. do kraja Drugog svjetskog rata kada se u istim prostorima otvara Tvornica motornih strojeva Rikard Benčić.

Stručno mentorstvo, smještaj, hrana, izleti i certifikat o sudjelovanju su osigurani za sve volontere. Ukoliko ste student ili ste već specijalizirani za rad u jednom od područja relevantnih za ovaj projekt (arhitektura, urbanizam, kulturni menadžment, povijest umjetnosti, turizam i sl.), a posebno vas zanima industrijska baština te imate želju biti dio međunarodnog motiviranog tima i pridonijeti uspješnoj realizaciji projekta, pošaljite vaš životopis na cib@uniri.hr s naznakom „Radionica Rijeka“ najkasnije do 25. svibnja.

Više informacija o projektu: http://culturehubcroatia.hr/projects/innovative-interpretation-of-industrial-heritage-rijeka/

 

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content