Izvješće s konferencije za medije povodom najave programa Student Day Festivala 2017.

SZSUR

svi 5, 2017

Najnovije izdanje Student Day Festivala nastavlja sa svojim prokušanim receptom raznovrsnog programa koji objedinjuje bogati glazbeni line up te kulturne, sportske i zabavne sadržaje. Na glavnom Open air flooru od stranih imena izdvajamo Kirila Djaikovskog, kojeg nazivaju “alkemičarom zvuka” što ne čudi s obzirom da vješto spaja etničke zvukove Balkana s modernom dance produkcijom. Zabavljat će nas, uz strana, i domaća imena među kojima možemo izdvojiti Jinxe i Marijana Bana, te mlade riječke snage Muhe bez glave, PleteRI, Nord i dobitnicu Porina Antonelu Doko. Na KBS WareHouse flooru nastupa Danny Howells, jedan od najpoznatijih engleskih producenta i dj-a, te mnoštvo renomiranih regionalnih house i techno izvodača poput LTJ Bukema. Uz glazbeni dio programa očekuje nas još pregršt događanja uz Culture Week, koji će se ove godine održati od 29. svibnja do 1. lipnja. Studentski dan sporta također se održava u sklopu Student Day Festivala koji se radi zajedno s Riječkim športskim sveučilišnim savezom, a na Student Day Festivalu će se predstaviti studentske udruge sa svojim projektima. Nakon nekoliko godina ponovno se vraća znanstveni dio festivala kojemu je cilj promocija znanosti.

Napomenimo kako je prvi dio Student day festivala, Culture week, ove godine zamišljen u više dijelova, od kojih je prvi radionica “ri:verzija”. ri:verzija je interdisciplinarna radionica koja okuplja studente prirodnih, tehničkih, društveno humanističkih i umjetničkih studija s ciljem zajedničkog promišljanja i rada na reintepretaciji simbola grada Rijeke. Više o samoj radionici možete pronaći na linku.
Na press konferenciji sudjelovali su rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović, pročelnik Ureda Primorsko-goranske županije Goran Petrc, predsjednik Studentskog Zbora Sveučilišta u Rijeci Kruno Topolski, te Tomislav Maslak iz benda PleteRI.

Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci istaknula je kako se festival održava već 8. godinu za redom, i da ga već možemo nazvati tradicijom, a svake godine ga posjećuje sve više ljudi. Lani se procjenjuje da je Student day festival posjetilo više od 20.000 ljudi, što ga čini jednim od najvećih manifestacija takve vrste u Hrvatskoj, ali je jedini besplatan – što ga čini posebnim i jedinstvenim. Rektorica je stavila posebnu važnost na održavanje kulturnog, znanstvenog i sportskog djela manifestacije, čime se festival proteže na cijeli tjedan, od 29. svibnja do 3. lipnja.
Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke rekao je, nakon pohvale Sveučilištu, da je SDF od iznimnog značaja za urbani turizam Grada Rijeke, te uvelike doprinosi afirmaciji Rijeke kao turističkog grada. Spomenuo je već tradicionalnu utakmicu između Grada i Sveučilišta, nadajući se pobjedi Grada, te povezao Culture Week s Europskom prijestolnicom kulture.
Goran Petrc, u ime Primorsko-goranske županije nadodao je kako je Županija prepoznala važnost festivala, i da će ga podržavati kako i ove godine, tako i ubuduće.
Kruno Topolski, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci je ponosan na cjelokupnu organizaciju i na rast kojeg je festival ostvario tijekom osam godina.  Topolski je napomenuo važnost Student Day Festivala kao jedinstvenog događaja za studente i građane Rijeke koji će za vrijeme trajanja cijelog festivala moći saznati što sve rade studenti i studente udruge tijekom cijele godine. U sklopu sportskog dijela koji se organizira u suradnji zajedno s Riječkim sportskim sveučilišnim savezom, održat će se malonogometni turnir, košarka 3v3, biciklijada.
Tomislav Maslak, član grupe PleteRI rekao je da je bendu iznimna čast nastupati na ovakvom festivalu. Bend je osnovan 2013. godine, u procesu su stvaranja drugog albuma, a album prvijenac je primio izvrsne kritike.

 

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content