Inicijativa – “Želim znati!”

SZSUR

stu 15, 2021

Ovim putem Vas želimo upoznati s inicijativom Želim znati!.

Udruga studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci pokreće projekt Želim znati! s ciljem kreiranja online platforme namijenjene dijeljenju provjerenih, recenziranih informacija o aktualnim javnozdravstvenim i drugim pitanjima, prilagođenim za razumijevanje na razini šire populacije koja nije nužno upoznata s temom (studenti, općenito građani svih dobnih skupina). 

Prva faza provedbe projekta uključuje provedbu online ispitivanja o stavovima studenata o COVID-19 pandemiji i općenito o epidemiološkim mjerama i cjepivu.

Paralelno s puštanjem online ankete voljeli bismo već ovaj tjedan krenuti s osmišljavanjem i kreiranjem sadržaja u obliku pisanog teksta i podcast videa u kojima bi se dotaknuli najčešćih mitova poput poveznice između cjepiva i plodnosti, mRNA cjepiva i genetskih mutacija, kratkog roka u kojem je cjepivo razvijeno, zašto je korisno nositi maske, kako cijepljeni i preboljeli mogu i dalje biti prenosioci zaraze, kako funkcionira asimptomatsko širenje, što je imunitet krda i slično.

Voljeli bismo da sav sadržaj bude kreiran u „prijateljskom“ tonu, ne nužno kao nametanje cijepljenja već pružanja točnih informacija i zajedničkim pokušajem prilagođavanja sadržaja ciljanoj skupini.

U današnjem svijetu zaista svi imamo neograničen pristup informacijama i oni koji znaju razaznati provjerene i relevantne informacije mogu ih dobiti u bilo kojem trenutku, no nažalost većina populacije je pretrpana gomilom populističkih, neprovjerenih i konfuznih informacija. Upravo zato smatramo da je pokretanje studentske inicijative u suradnji s profesorima, znanstvenicima i stručnjacima s ciljem stvaranja platforme s aktualnim, relevantnim i znanstveno utemeljenim informacijama

Nadam se da čete se uključiti u što većem broju i podržati inicijativu projekta.

U nastavku se nalazi poveznica na obrazac za prijavu za sudjelovanje https://forms.office.com/r/4cyKiw5k64


Unaprijed hvala!

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content