Humanitarna akcija ”Rijeka dobrih želja”

SZSUR

stu 29, 2016

Humanitarna akcija ”Rijeka dobrih želja” odvijat će se u gradu Rijeci tijekom manifestacije Rijeka Adventa. Akcija ,,Rijeka dobrih želja” sastoji se od 2 aktivnosti:
”Kuglice dobrih želja” te ”Lampioni dobrih želja”.
Akcija je pokrenuta i organizirana od strane riječkih studenata Odjela za biotehnologiju u suradnji i pod pokroviteljstvom Grada Rijeke. Nakon prošlogodišnje humanitarne akcije ”Lampioni dobrih želja 2015.” koja se pokazala iznimno uspješnom, studenti su se i ove godine odlučili ponoviti akciju. Ove godine akcija će biti proširena, odnosno sadrži jedan novitet. Naime, od 1.prosinca građani će imati priliku donacijom od 20 kuna izraditi kuglicu koja će kao takva, jedinstvena, krasiti gradski bor.

Humanitarna akcija ”Kuglice dobrih želja” odvijat će se tijekom 1. i 2.prosinca 2016.godine na Korzu, a cijela je akcija zamišljena na sljedeći način:

  1. donacijom od 20 kuna na postavljenom štandu na Korzu građani će zauzvrat dobiti praznu kuglicu u koju će imati priliku napisati svoju vlastitu Božićnu poruku / želju,
  2. kuglicu prikladno ukrasiti te istu obijesiti na glavni gradski bor. Pri postavljanju kuglica na veću visinu bora iz sigurnosnih razloga građanima će pomagati vatrogasna služba.

Sav skupljeni prihod od ove akcije za koju je predviđeno 300 kuglica, kao i od akcije ”Lampioni dobrih želja” namijenjen je  ”Centru za autizam Rijeka”  te će im pomoći u izgradnji senzornog parka, a građani su pozvani da obje akcije s radošću podrže. Na ovaj način ćemo kao zajednica učiniti jedno veliko dobro dijelo u ovo adventsko doba.

Humanitarna akcija ”Lampioni dobrih želja” predviđena je za 16. prosinca, ali je podložna promijenama u slučaju lošeg vremena.  Na području Terminala- Molo Longo u 19 sati početi će puštanje 3000 lampiona, ukrašavajući na taj način nebo nad našim gradom. Građani će biti u mogućnosti donacijom od 20 kuna osigurati  lampion na štandu na Korzu, a istog podignuti na prostoru riječkog Terminala od 17 sati.  Za one koji lampion ne budu u mogućnosti osigurati tijekom dana, imati će priliku lampion dobiti na štandu na Terminalu. Proces je isti; donacijom od 20 kuna zauzvrat će se dobiti lampion. U slučaju lošeg vremena akcija ”Lampioni dobrih želja” odgađa se za 17.prosinca ili prvi idući dan kada vremenske prilike to dozvole

.Izradio Tomislav Mravičić

Građane koji su aktivni na društvenim mrežama poput Facebook-a, Instagrama i sl. poziva se da koristeći danas popularni hashtag(#) slikaju svoje kuglice, bor, lampione,..te na taj način priču prošire i na internetu. Koristeći hashtag #Rijekadobrihželja  u opisu svojih slika na društvenim mrežama imati ćemo priliku svi vidjeti vaše lijepe slike te uživati u zajedničkim trenucima.

Cijela je ova humanitarna akcija pod nazivom ”Rijeka dobrih želja” iz razloga ne samo zato što se odvija u gradu Rijeci, već će se želje građana, doista poput nabujale rijeke, proširiti gradskim prostorom. Pri skidanju kuglica s bora u siječnju izrađene će se kuglice podijeliti građanima, zaokružujući na ovaj način cijelu priču te povezujući sve građane na jedinstven način.

Stoga, dragi građani, smislite svoje dobre poruke i želje za vaše kuglice, ali i ne zaboravite: ,,Vaša kuglica doći će nekome u ruke, pa neka kao takva uljepša nekome dan sa svojom željom/porukom.”

Veliko hvala svim partnerima na projektu koji su dali sve od sebe da ovaj projekt zaživi u svom punom potencijalu te bude na svim nivoima vrhunski popraćen.

Neka naše želje i dobra djela ukrase božićno nebo i grad, a svačije srce bude sretno i ispunjeno!
Karla Pavlović i Lea Radošević, voditeljice projekta ”Rijeka dobrih želja”

Izradio Viktor Stipčić

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content