Fotografski natječaj na temu „Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti“

SZSUR

velj 1, 2018

Drage kolegice i kolege,

pridružite nam se u obilježavanju „Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti“  11. veljače sudjelovanjem na Fotografskom natječaju Ureda za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

Ravnopravnost u znanosti je neophodna za postizanje međunarodno dogovorenih razvojnih ciljeva, prema Agendi 2030 za održivi razvoj.

UN navodi da su „žene i djevojke“ i dalje isključene iz potpunog sudjelovanja u znanosti. Prema podacima studije provedene u 14 država, vjerojatnost studenata ženskog spola da diplomiraju s diplomom sveučilišnog prvostupnika, magistra ili doktora znanosti u znanstvenim područjima je 18%, 8% i 2%, dok za studente muškog spola iznosi 37%, 18% i 6%“.[1]

U želji da se zahvalimo svim ženama i djevojkama koje se sudjeluju u razvoju znanosti na Sveučilištu u Rijeci, Ured za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci organizira Fotografski natječaj na temu „Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti“.

Pozivamo Vas da nam prikažete ženu ili djevojku koja Vas inspirira svojim radom i trudom na Sveučilištu slanjem fotografije iste i kratkim opisom (do 100 riječi) njenog rada i dosadašnjih postignuća. Subjekti fotografije (osobe na fotografijama) moraju biti osobe koje studiraju ili rade na Sveučilištu u Rijeci.

Prijave su moguće putem online obrasca kojem možete pristupiti putem poveznice koja se nalazi u tekstu Natječaja.

Ured za znanost dodijelit će nagrade u tri kategorije:

  • Nagrada Ureda,
  • Nagrada stručnog povjerenstva i
  • Nagrada publike.

Pojedinosti o nagradama i popis navedene dokumentacija za prijavu na natječaj nalaze se u tekstu Natječaja.

Prijave na natječaj su moguće do 25. veljače 2018. godine, nakon čega slijedi evaluacija pristiglih prijava.

Tekst Natječaja i obrazac za prijavu preuzmite ovdje.

S poštovanjem,

Voditelj Ureda za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci,

Ivan Franin

[1] Službena obavijest o odluci UN povodom proglašavanja Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti (http://www.un.org/en/events/women-and-girls-in-science-day/)

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content