Ambulanta za studente

SZSUR

sij 16, 2019

Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održano je svečano potpisivanje ugovora o primopredaji ambulante. Sveučilište je Domu zdravlja Primorsko-goranske županije predalo na besplatno korištenje namjenski prostor za ambulantu opće prakse, izgrađene u sklopu EU projekta TRIS. Ambulanta se nazali u prizemlju paviljona 1, a sastoji se od: ulaza, čekaonice, liječničke i sestrinske ambulante, sanitarnih čvorova te pristupa za invalide i kola hitne pomoći.

Studentski centar Rijeka opremio je prosto svom nemedicinskom opremom, donirao troškove režija do odvajanja pojedinih brojila (struja, voda), nastavit će donirati grijanje i hlađenje te donira i posebni klima-uređaj i bojler za energetsku autonomnost prostora, kao i ormar za lijekove. Dom zdravlja PGŽ-a nakon primopredaje kreće u ishođenje potrebnih dozvola i samostalno rješava otvaranje zdravstvene djelatnosti (nekomercijalni sadržaj – ambulanta obiteljske medicine u sustavu HZZO-a) u čemu Sveučilište dalje ne sudjeluje. Očekivano vrijeme početka rada ambulante je ožujak 2019.

Ugovor su potpisali rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i ravnatelj Doma zdravlja Primorsko-goranske županije doc. dr. sc. Vladimir Mozetič.

”Veliko mi je zadovoljstvo predati ovaj prostor Domu zdravlja. Ovime razvijamo prostor riječkog Kampusa i nastavljamo u podizanju studentskog standarda u domeni zdravlja. Posebne zahvale idu pomoćnici rektorice prof. dr. sc. Nevenki Ožanić (prorektorici za razvoj u vrijeme izgradnje ovih objekata u sklopu projekta TRIS) te sadašnjem prorektoru za znanost i umjetnost prof. dr. sc. Alenu Ružiću, koji je obavio pregovore s Domom zdravlja. Preko 50 % naših studenata nije iz Rijeke i za njih je posebno važno da imaju na raspolaganju ambulantu opće prakse. Ovo je iskorak i u vidu pametne specijalizacije i suradnje Sveučilišta s Domom zdravlja”, kazala je rektorica Prijić Samaržija.

Kao Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci izražavamo nadu da će se na ovaj način olakšati ostvarivanje zdravstvene zaštite studentima.

Više o temi na stranicama Sveučilišta u Rijeci, ovdje.

Video prijenos s otvorenja možete pogledati ovdje.

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content