Prva akcija sadnje stabala na Kampusu

SZSUR

lis 25, 2019

Poštovani,

pozivamo predstavnike vaše medijske kuće da medijski poprate prvu akciju ozelenjavanja Kampusa koja će se održati u

 

subotu, 26. listopada 2019.  s početkom u 11.30h

 

na čestici pored zgrade Sveučilišnih odjela na Kampusu Sveučilišta u Rijeci

 

Prva akcija sadnje stabala na Kampusu početak je ozelenjavanja i uređenja područja Kampusa koje će se provoditi kontinuirano, po fazama, ovisno o planiranom razvoju, ali i kalendaru sadnje koji diktira izbor sadnica tijekom godišnjih doba, i dio je tzv. zelenih politika i aktivnosti koje Sveučilište u Rijeci poduzima u pogledu zaštite prirode od onečišćenja te aktivnostima koje slijede i u cilju snažnije integracije Kampusa kao kvarta u tkivo grada.

Sveučilište u Rijeci organizacijom ove akcije sadnje 10 mladica drena simbolički želi označiti početak procesa pošumljavanja Kampusa, a ujedno ovom akcijom i uklapanjem u itinerer građanske inicijative „Dani kolektivne sadnje drveća“ podržava aktivizam na globalnom nivou u cilju smanjenja onečišćenja planete, povezavši još aktivnost s programima iz 27 susjedstava u okviru EPK.

Simboličkom stvaranju prvih zasada mladica drena u subotu pridružit će se i đaci OŠ Vladimir Gortan likovnim aktivnostima te svojim angažmanom doprinijeti cilju da zajedno stvaramo uvjete za dobar i ugodan život u gradu.

Akciju sadnje organizira Rektorat Sveučilišta u Rijeci, Studentski centar Rijeka i Kampus kreativni tim – „Susjedstvo Kampus“ u sklopu programskog pravca 27 susjedstava EPK 2020.  u suradnji sa studentima i predstavnicima Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

Prve sadnice drena u subotu će zasaditi prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, prorektor za znanost i umjetnost prof. dr. sc. Alen Ružić,  ravnatelj Studentskog centra Rijeka  Dinko Jurjević, mr. sig., prof. dr. sc.  Rajka Jurdana Šepić, predstavnica Kreativnog tima Kampus („Susjedstvo Kampus“), zatim Vesna Lukanović  („Susjedstva Drenova“) koji će Kampusu pokloniti sadnicu „originalne drenovske drenjule“ potom predsjednica  SZSUR-a Tea Dimnjašević i brojni studenti koji su najavili priključenje i želju za sudjelovanjem u ovom projektu te predstavnica Grada Rijeke,  Valentina Vukelić, Odjel za razvoj, ekologiju, urbanizam i gospodarenje zemljištem.

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content