10 dana akcije protiv orušavanja reproduktivnih prava

SZSUR

ruj 27, 2016

pariter-10-danaPoštovani,

Iznimno nam je drago pozvati vas da se uključite u aktivnosti u sklopu manifestacije 10 dana akcije protiv orušavanja reproduktivnih prava, koju organizira udruga PaRiter.

Cilj manifestacije je ukazati na kontinuirano urušavanje ženskih reproduktivnih prava u Republici Hrvatskoj i na nedostatak volje odgovornih struktura da se zdravstvena skrb iz domene reproduktivnog zdravlja žena poboljša. U sklopu toga pozivamo vas da se nam pridružite:

–          28. rujna od 11 do 12.30 sati na informativnom štandu na Jelačićevom trgu u Rijeci na kojem će javnosti biti predstavljene preporuke Odbora za uklanjanje diskriminacije Ujedinjenih naroda i na kojem će biti moguće potpisati peticiju namijenjenoj Vladi RH i Ministarstvo zdravlja.

–          3. listopada u 14. sati na okruglom stolu „Kako akademska i aktivistička zajednica mogu utjecati na prepoznavanje i ostvarivanje reproduktivnih prava građanki“ koji će se održati u prostoru Akvarija – Studentskog centra na Kampusu. Gošće okruglog stola su doc. dr. sc. Sanja Bojanić, izvršna direktorica CAS-a, prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, direktorica CAS-a i prorektorica za studije i studente, dr. sc. Brigita Miloš, voditeljica Centra za ženske studije Filozofskog fakulteta u Rijeci i Marinella Matejčić, predstavnica mreže Astra Youth i članica udruge PaRiter.

Također vas pozivamo da potpišete peticiju kojom se od Vlade RH i Ministarstva zdravlja zahtjeva prestanak urušavanja ženskih reproduktivnih prava i ulazak Hrvatske među zemlje koje prepoznaju važnost žena i njihovih potreba! Peticiju je do sada potpisalo više od 800 građana. Peticije je dostupna on-line te je možete potpisati na poveznici.

Više o manifestacije možete pročitati na internetskoj stranici udruge ili na Facebook eventu.

Lijep pozdrav

tim udruge PaRiter

Povezane vijesti

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

STUDENTSKI STANDARD, STATUT, SURADNJA…

Tijekom ožujka Studentski zbor održao je sedmu i osmu sjednicu Skupštine SZPRAVRI. Na dnevnom redu istih bili su i izvještaji: predsjednika, studentskih udruga i razgovor s prodekanima. Cjelokupnoj sedmoj sjednici prisustvovala je prodekanica za nastavu integriranog...

Share This
Skip to content